Prosječna veličina muškog polnog organa je…

Studija sprovedena na 1.661 muškarcu potvrdila je da prosječna dužina muškog polnog organa iznosi 14,2 centimetra kada je u erekciji, prenosi sajt LiveScience.

Tako je studija objavljena u „Žurnalu seksualne medicine” potvrdila ranije rezultate studija koje su se bavile ovom temom.

Veličina penisa bila je predmet brojnih istraživanja kao i brojnih mitova. Za mnoge muškarce je ideja da su ispod prosjeka bila pokretač velike nervoze i nesigurnosti u krevetu, a da li je veličina toliko bitna partneru i dalje ostaje predmet brojnih debata.

Pojedina istraživanja pokazala su da žene imaju vaginalne orgazme češće sa “obdarenijim” muškarcima, dok druge pak tvrde da veće nije uvijek i bolje. Jedna studija otkrila je da idealna veličina penisa zavisi od visine osobe.

U novoj studiji, Debby Herbenick, istraživač sa Univerziteta Indiana je zajedno sa svojim kolegama tražila od 1.661 muškarca da izmjere  dužinu i debljinu svog penisa. Kako se i očkivalo, muški polni organi dolazili su u raznim dimenzijama – najmanji penis u erekciji imao je dužinu od 4 centimetra, dok je najveći imao 26 centimetara.

Prosječan obim penisa iznosio je 12,2 centimetra.

Istraživači su još primjetili da nisu sve erekcije jednake. Različiti načini za postizanje erekcije davali su različite rezultate – muškarci koji su erekciju postizali oralnim seksom imali su veću erekciju od osoba koje su do nje stizale kroz fantaziju.

“Ne znamo da li to znači da oralni seks više uzbuđuje muškarce ili da muškarci sa velikim penisom imaju više oralnog seksa”, izjavila je Herbenick za LiveScience.

Studija je otkrila i to da određene karakteristike kod muškaraca, kao što su rasa i seksualna orijentacija, nisu bile pouzdan način da se predvidi veličina penisa.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close