Promovirana knjiga Bajre Perva “Riječ po riječ”

Novinar, publicista i urednik, Bajro Perva sinoć je u organizaciji Općine Visoko i JU Gradska biblioteka Visoko, u velikoj sali Općine promovirao svoju knjigu ”Riječ po riječ”.

Kroz najinterensantniju formu u novinarstvu, intervju, autor je čitateljima predstavio sugovornike i različite teme iz društvene zbilje.

S ukupno 75 intervjua knjiga predstavlja skup misli ljudi različitih profila, akademicima, pčelarima, književnicima, načelnicima, ljudima sa četiri razreda osnovne škole, kao i sa običnim građanima.

Bajro Perva je na sinoćnoj promociji rekao da knjiga predstavlja realnost u kojoj živimo.

-Cilj objavljivanja ove zbirke probranih intervjua jest očuvati iskustva, misli i poruke sagovornika koja će budućim naraštajima biti ne samo poruka o jednom vremenu već i životni putokaz.

Autor je također govorio i o načelnici Amri Babić čiji intervju je uvršten u ovu zbirku.

– Radio sam mnogo intervjua sa općinskim načelnicima, te sam u ovu knjigu uvrstio četiri, a jedan od njih je s visočkom načelnicom Amrom Babić koja je primjer dobre načelničke prakse.

Promotori knjige su bili još i prof. dr. Jusuf Ramić, profesor emeritus sa Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva, te Mensur ef. Pašalić, predsjednik Ilmijje u BiH.

 

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close