Program obilježavanja Dana nezavisnoti BiH

1. mart – Dan nezavisnosti BiH
Program obilježavanja u Visokom

10 sati – Polaganje cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i na Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima

18 sati – Svečana akademija, Gradsko kino Visoko

Press konferencija povodom informisanja javnosti o obilježavanju 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, upriličena je danas u Velikoj sali Općine Visoko.

„Povodom 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, utvrđen je program obilježavanja na području općine Visoko. U petak, 01.marta obilježavanje Dana nezavisnoti počinje u 10:00 sati polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće se položiti načelnica općine, Amra Babić i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Mirela Mateša-Bukva, te predstavnici boračkih organizacija. U petak, u 18:00 sati bit će upriličena svečana akademija u Gradskom kinu Visoko. Pozivam građane da se priključe programu obilježavanja, a ispred općinskih službi uprave građanima BiH čestitam 01. mart, Dan nezavisnosti“, istakla je gospođa Zekija Omerbegović, ispred Općine Visoko.

Po riječima gospođe Omerbegović, gosti svečane akademije, koja će biti upriliečna u petak, 01.marta, sa početkom u 18:00 sati, bit će general Jovan Divjak, te Omladinski hor Zenica sa profesorom Milenkom Karovićem.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close