BiHPolitika

Prof. dr Emil Vlajki: Predviđa ukidanje RS-a najkasnije do 2019.

Pošto će izbori 2018. biti isključivo etnički, kao i prije 25 godina, postoji visok stepen vjerovatnosti da će najjača politička formacija u NS Republike Srpske biti bošnjačko-hrvatska. S obzirom na razjedinjenost Srba i stepen korumpiranosti njihove političke elite, Bošnjaci će nadvladati kako na nivou BiH, tako i u Srpskoj”

(slobodne-bosna.ba)

Predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde prof. dr Emil Vlajki upozorio je da bi zbog razjedinjenost Srba u RS-u i stepena korumpiranosti njihove političke elite, Republika Srpska uskoro mogla nestati.

 

“Već po treći put u toku dvije sedmice PESP upozorava na ubrzanu bošnjakizaciju Republike Srpske koju forsira „međunarodna zajednica“ („MZ“). Nakon njenog jučerašnjeg nastupa kao i odluke Ustavnog suda BiH o legitimnosti „bosanskog jezika“, nema više nikakve sumnje da se predviđa ukidanje Republike Srpske najkasnije unutar kalendarske 2019. godine”, navodi Vlajki.

 

“Pođimo redom: prvi čovjek Agencije za statistiku BiH je 18. maja ‘odlučio’ o jedinstvenom modelu koji će se koristiti u obradi podataka. Kada se to prevede, to znači da će populacija u Srpskoj, a time i populacija BiH biti vještački uvećana za najmanje dvjesto hiljada nerezidentnih stanovnika, Bošnjaka. EU je, juče, rekla da će tu „metodologiju“ priznati, to jest da će priznati tih dvjesto hiljada nerezidentnih Bošnjaka. Takođe je rekla, preko svog predstavnika, „da se Vlasi ne dosjete“, da je najvažnije znati broj stanovnika i njihova zanimanja, a ne etničku pripadnost.

 

Pošto će izbori 2018., biti isključivo etnički, kao i prije 25 godina, postoji visok stepen vjerovatnosti, da će najjača politička formacija u NS Republike Srpske biti bošnjačko-hrvatska. S obzirom na razjedinjenost Srba i stepen korumpiranosti njihove političke elite, Bošnjaci će nadvladati kako na nivou BiH, tako i u Srpskoj.

 

Juče je Ustavni sud BiH saopštio da je jezik Bošnjaka bosanski. Od 2018., to će biti dominantan jezik u Srpskoj. Izvjesno je, da će bošnjačka parlamentarna većina u Republici Srpskoj ukinuti ćirilično pismo kao obavezno. Izvjesno je, da će nova parlamentarna većina u 2018., ukinuti sadašnji naziv ovog entiteta, koji se, dakle više neće zvati ‘Republika Srpska’.

Ako se odmah institucionalno ne stopira, ne usprotivi, ne anulira ovaj vještački uvećan prirast od 200.000 duša, neće se moći više nikako spriječiti dalje povećanje bošnjačke populacije i stvaranje bošnjačke parlamentarne većine u Republici Srpskoj 2018.

 

PESP traži od svih institucija u Srpskoj i BiH, posebno od Predsjednika Republike, NS Republike Srpske, Ustavnog suda Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske da se odmah sastanu (svejedno je gdje i kod koga) povodom naduvanog broja od 200.000 Bošnjaka.

Da NS Republike Srpske, po hitnom postupku, uz jedinstvo svih srpskih stranaka proglasi ovu ‘metodologiji’ nevažećom. Ako se iz bilo kog razloga ovo ne uradi, ako se ne uspostavi srpsko jedinstvo u Srpskoj, za par godina Republika Srpska neće više, čak ni formalno, postojati”, upozorava Vlajki.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close