Produkcija FILTER: Ukoliko Dragan Marinković Maca izvede ijednu predstavu, tužit ćemo ga!

Nakon što je produkcija FILTER otkazala saradnju Draganu Marinkoviću  koji je ugrozio svojim ponašanjem cjelokupan projekat “Ja, mahalac”, Marinković je krenuo korak dalje, odlučio je prisvojiti predstavu i igrati je u vlastitoj produkciji.

Pojavio se sinoć u reklami a  nekoliko dana prije u beogradskim “Večernjim novostima” s najavom predstave s nešto izmijenjenim nazivom “Maca Mahalac” koju će 1. marta izvesti u Dubrovniku.

Ovdje se bezočno krše autorska prava Indire Kučuk Sorguč kao autorice teksta i cjelokupnog projekta kao i produkcije FILTER u čijem je vlasništvu predstava “Ja, mahalac” .

Marinković je u ovo ušao svjesno i tendenciozno i pored pismenog upozorenja autorice i produkcije.

Ovo je prvo javno upozorenje, sutra ide zvanično pismo opomene našeg advokata, a čim se usudi odigrati prvu predstavu, ide tužba i njemu i svakoj produkciji koja stane iza njega bilo gdje, u BiH, regiji, svijetu.

Ovim saopćenjem upozoravamo i sve institucije kulture, teatre, upravnike svih kulturnih centara i objekata u kojima je moguće izvesti predstavu, ali i medije koji reklamiraju projekat za koji nije dobijena dozvola od autora za izvođenje,  da ne dozvole Marinkoviću da s ovim projektom igra u njihovim prostorima jer tako i oni učestvuju u kršenju autorskih i produkcijskih prava i postaju dijelom intelektualne pljačke.

Brend “mahalanje” kao i svi književni i teatarski projekti Indire Kučuk Sorguč su zaštićeni kod nadležnog Instituta.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close