Prodaja ulaznica za meč sa Slovačkom od 20. augusta

Polazeći od izuzetnog takmičarskog značaja naredne kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. godine, Bosna i Hercegovina – Slovačka, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 06. 09.2013. godine (20:15 sati), kao i zbog svih ostalih okolnosti, Nogometni/Fudbalski savez BiH je prije blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i i distribucije ulaznica.

Ovaj meč je izazvao do sada nezapamćeno interesovanje navijača. Savez je primio ogroman broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, a broj traženih ulaznica višestruko je prevazišao kapacitet zeničkog stadiona.

Zbog limitiranog kapaciteta i sugurnosnih mjera, štampano je 10.350 ulaznica, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever).

Poslije neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA i odlukom Izvršnog odbora NS/FS BIH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bit će izvršena na slijedeći način:

Prodaja 6.000 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

Prema definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezbno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

a) Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta),

b) Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena,

c) Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom takodje neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica,

d) Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, a prema spisku koji će biti objavljen putem, stredstava informisanja,

e) NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

f) Prodaja ulaznica počinje u utorak 20. 08. 2013. godine u 09:00 sati.

Neposredna prodaja 4.350 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim broju ulaznica:

a) Igrači „A“ reprezentacije

b) Stručni štab „A“ reprezentacije

c) Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH

d) Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

e) Članovi organa i tijela NS/FS BiH

f) Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

g) Klubovi Premijer lige BiH

h) Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH

i) Sponzori i partneri NS/FS BIH

j) Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

k) Administracija NS/FS BiH

Navedeni broj obuhvata i 450 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Fudbalska asocijacija Slovačke za potrebe gostujućih navijača, za koje će biti utvrđena posebna sigurnosna procedura.

Na naprijed opisani način Savez je nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, odnosno ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona, koje je daleko manji u odnosu na broj zainteresovanih.

****

Kada je u pitanju prodaja ulaznica za drugu utakmicu protiv Slovačke, u Žilini, 10. 09. 2013. godine (20.15 sati), Savez je dobio 1.900 ulaznica (jedinstvena cijena 15 eura), za tribinu koja je rezervisana isključivo za navijače BiH.

Ulaznice će u skladu sa definisanim kriterijima i procedurama, kao i odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH, biti raspoređene slijedećim kategorijama:

a) Igrači „A“ reprezentacije

b) Stručni štab „A“ reprezentacije

c) Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH

d) Članovi organa i tijela NS/FS BiH

e) Entitetski savezi

f) Partnerska agencija „Centrotrans“

g) Sponzori i partneri NS/FS BIH

h) Administracija NS/FS BiH

Interes i za ovaj meč prevazilazi sva očekivanja, tako da je navedeni broj ulaznica apsolutno nedovoljan da zadovolji iskazane zahtjeve kolektiva i pojedinaca.

Ovdje treba naglasiti da je, shodno zahtjevu FA Slovačke i bezbjednosnim procedurama u toj zemlji, za svakog navijača koji bude putovao u Slovačku, prije preuzimanja, odnosno kupovine ulaznica, neophodno dostaviti lične podatke (ime i prezime, datum rodjenja, broj pasoša).

****

Posebno ističemo da je, pored dobro poznatih, ranije organizovanih navijačkih grupa, u posljednje vrijeme registrovano nekoliko novih udruženja navijača BiH, da su se takva udruženja pojavila sa zahtjevima za rezervaciju određenog broja ulaznica za obje utakmice, te da je ova činjenica uzeta u obzir prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica, uz dužno poštovanje prema velikom broju pojedinačnih zahtjeva ili zahtjeva drugih neformalnih grupa navijača, kao i agencija, čiji zahtjevi nisu mogli biti prihvaćeni iz objektivnih razloga.

****

Slijedom naprijed navedenog, želimo obavijestiti navijače da Savez nije u mogućnosti primati bilo kakve nove zahtjeve za utakmice protiv Slovačke. U slučaju da zahtjevi ipak budu dostavljeni, isti neće biti razmatrani.

Istovremeno, uzimajući u obzir sve činjenice i okolonosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju, sa nadom da bi plasman „zmajeva“ na Svjetsko prvenstvo u Brazilu predstavljao adekvatnu nagradu i satisfakciju za bezrezervnu podršku i strpljenje tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close