-TopSLIDEOstali sportoviSport

Privrednici ZDK osim na polju biznisa dokazali se i u organizaciji zahtjevnog „PRO AM“ turnira u golfu

Privrednici ZDK osim na polju biznisa dokazali se i u organizaciji zahtjevnog „PRO AM“ turnira u golfu

Ministar Šibonjić još jednom pozvao privrednike iz ZDK da sudjeluju u Javnim pozivima za subvencije usmjerene na povećanje konkurentnosti domaće privrede

Danas je na terenima „Forest Creek“ Golf kluba Krivaja u Zavidovićima upriličena svečanost proglašenja pobjednika i zatvaranja „PRO AM“ turnira u golfu. Tokom turnira sa golferima ali i privrednicima iz BiH i 11 zemalja regije, družio se i ministar privrede ZDK, Samir Šibonjić. Osim sportskih tema bilo je razgovora o međusobnom povezivanju i modalitetima saradnje u oblasti privrede prije svega.

Razgovaralo se o uspostavljanju povjerenja među zemljama Balkana, širenju pozitivne energije, saradnji i druženju mladih, kao i o zajedničkim projekatima.

Ministar Šibonjić je pokazao spremnost Vlade ZDK, a posebno Ministarstva privrede i njega lično da podrže svaku korisnu inicijativu. Takodjer, ministar je iskoristio priliku da još jednom informiše i pozove naše privrednike iz ZDK da sudjeluju na upravo objavljenim Javnim pozivima za davanje podsticaja usmjerenih na unaprijedjenje kvaliteta i konkurentnosti domaće privrede.

Veče je okončano uručenjem pehara i druženjem.

Učesnici turnira, 11 profesionalnih igrača golfa i 48 amatera iz 11 država (Luksemburg, Njemačka, Švicarska, Italija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Albanija, Turska, Bosna i Hercegovina), odali su priznanje organizatoru na vrhunskoj pripremi turnira unatoč jakim kišama i izuzetno nepovoljnim vremenskim prilikama.

Forest Creek je pokazao i ovaj put da sa pravom nosi epitet jednog od najlljepših golf terena u ovom dijelu Evrope.

FB: Samir Šibonjić, ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona

Golf Klub Krivaja Zavidovići

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close