Primjer Sirije i kako je George Soros čak i među ljevicom nametnuo svoj stav o međunarodnim sukobima

Pišući analizu o Iračkom Kurdistanu sam slučajno pronašao podatak koji rješava sve nedoumice oko medijske kampanje koja se zalaže za legitimna prava sirijskih Kurda, ali na jedan potpuno pogrešan i za njih kontraproduktivan način, a koju podržava i europska ljevica. No prije nego pređemo na stvar, trab reći nekoliko riječi o sirijskim Kurdima.

(altermainstreaminfo.com.hr)

Kurdi u Siriji su nedavno osnovali tri samoupravna kantona i to u enklavama na sjever Sirije. To su Efrin, Hassakah i Kobani. U sve tri enklave Kurdi ne čine natpolovičnu većinu, a od 11 % sirijskih Kurda, koliko ih ima u ukupnom stanovništvu zemlje, više ih živi izvan granica tri kurdska kantona, nego unutar njih, iako to nikoga nije briga. Ali, srećom, to vrlo dobro zna Salih Muslim, vođa sirijskih Kurda i ujedno najutjecajniji čovjek u zapovjedništvu YPG postrojbi. On nikada nije govorio o odcjepljenju ili sukobu s Damaskom, nego je uvijek tražio da nastupa u pregovorima kao ravnopravni sugovornik i oporba središnjoj vlasti. Zbog toga je od strane zapadnih zemalja iz takozvane skupine „Prijatelja Sirije“ uvijek ignoriran, a Kurde su predstavljale minorne stranke iz prozapadne „Sirijske nacionalne koalicije“.

Kao što je poznato, sirijska vojska se početkom većih sukoba dogovorno povlači iz kurdskih sjevernih područja i zadržava samo nekoliko većih vojnih baza u sjeveroistočnoj provinciji Hassakah. Na nedavnim pregovorima između predstavnika Damaska i oporbe, pa čak i one prozapadne, koji su se održali u Moskvi, po prvi put sudjeluje i Salih Muslim i sirijski Kurdi su napokon ravnopravni partneri u pregovorima s vladom o zajedničkoj budućnosti zemlje.

No, u isto vrijeme bijesne borbe za Kobani, koji je napadnut od strane militanata „Islamske države“. Kurdi se uz pomoć Pesmerga postrojbi iz Iraka uspijevaju obraniti i protjerati islamiste iz gotovo cijelog kantona.

No, što se događa. Kurde se i dalje trpa u isti koš s „naoružanom oporbom“ i nepostojećom „Slobodnom sirijskom vojskom, a George Soros preko svoje Globalne udruge civilnog društva Avaaz objavljuje sljedeći apel, odnosno peticiju.

Avaaz.org – Peticija za uvođenje zone zabrane leta u Siriji

„Predsjedniku Obami, predsjedniku Erdoganu, predsjedniku Hollandeu, premijeru Cameronu i drugim svjetskim liderima:

S obzirom na to da su građani diljem svijeta užasnuti pokoljem nevinih ljudi u Siriji, pozivamo vas da uvedete zonu zabrane leta u sjevernoj Siriji, uključujući i Aleppo, da se zaustavi bombardiranje sirijskih civila i osiguraju uvjeti za dostavu humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Sirijsko zrakoplovstvo baca plinske bombe pune klora na djecu. Njihova mala tijela nakon što udahnu zrak možete vidjeti na bolničkim nosilima i liječnici suzdržavajući suze gledaju kako se guše do smrti.

No, danas postoji šansa da se zaustave ta ubojstva i to uvođenjem ciljane zone zabrane leta (No Fly Zone).

SAD, Turska, Velika Britanija, Francuska i drugi su do sada ozbiljno razmišljali o sigurnoj zoni u sjevernoj Siriji. Obamini  bliski savjetnici su to podržali, ali je predsjednik zabrinut da neće imati podršku javnosti. To je mjesto gdje mi moramo doći.

Idemo mu reći  da ne želimo svijet koji samo gleda kako diktator noću baca kemijsko oružje po obiteljima. Želimo akciju.

Jedan humanitarni radnik je rekao “Želim bih da svijet može vidjeti ono što sam ja vidio svojim očima. To bi vam zauvijek slomilo srce!”

Pokažimo da svijet brine . Dajte svoj potpis potpore spašavanju života i osigurajmo „No Fly Zone“.

Eto. Ovo je peticija koju je globalna udruga civilnog društva Avaaz objavila na svojoj službenoj stranici. Bez ikakvog dokaza se sirijsko zrakoplovstvo optužuje da koristi bombe s klorinom, iako nedavni dokazi iz Iraka, a i oni nešto raniji iz Sirije, upućuju da se njima već više godinama koriste militanti Al Nusra Fronta i takozvane „Islamske države“. Dakle, klasična dezinformacija u svrhu propagande. Čak je i istražno povjerenstvo Ujedinjenih naroda potvrdilo tri slučaja u kojma je 2014. korišten klor, ali nisu mogli sa sigurnošću tvrditi tko je ispalio projektile. No, ta tri slučaja nisu bila na sjeveru Sirije, niti u Aleppu, nego u mjestima Talmenes i Kaf Zita, između Hame i Idliba.

Zašto Soroseva globalna udruga onda insistira na sjeveru Sirije i kurdskim područjima? To je dio opširne analize Obama, Soros, Barzani, Biden, Zakheim i Petraeus imaju „rješenje“ za Irak i Siriju.

Što je uopće Avaaz?

Portal Frontpagemag.com ga naziva „lijevim odrazom u dvorani ogledala“, te kako Avaaz prikuplja ljevicu, jer je teško zamisliti ljevicu bez svojih progresivnih skupina. One su uvijek bile jedna od najvećih i najuspješnijih taktika ljevice

Progresivne i aktivističke skupine su za ljevicu način života i iz te se vojske potom filtriraju oni istinski „vjernici“. Ove tehnike su s velikim učinkom korištene od strane američke Komunističke partije 1930. i Obaminoj kampanji 2012. godine.

Problem je što novac za njihovo financiranje prolazi kroz složene mreže aktivističkih grupa, obiteljskih zaklada i raznih neprofitnih organizacija koje dijele uredski prostor i internetske poslužitelje s nekim od istih organizacija koje financiraju. Tamo djelatnici trče naprijed i natrag od organizacije koje financiraju udruge i od udruga do njihovih financijera.

Avaaz je više nego samo još jedna u nisu takvih organizacija. Naime, ta je globalna udruga civilnog društva samo još jedan ljevi odraz u dugoj dvorani ogledala.

Na svojoj internetskoj stranici Avaaz ima 17 milijuna članova i mobilizira se za takve svrhe kao što je kritika Izraela i borba protiv korporacija i diktatora u raznim zemljama.

Mediji tu udrugu opisuju kao najveću svjetsku aktivističku  online mrežu. Prioriteti Avaaza su međunarodni i tvrdi da se udruga u potpunosti upravlja svojim članovima, do te mjere da se ne osvrće na popis administratora ili članova odbora. Ali, naravno, Avaaz nema vođu. To je „trava bez korijena“ i želi biti neovisna organizacija.

Za početak, Avaaz nije skupina aktivista, nego predvorje u kojem se isplaćuju plaće za pola milijuna članova koji „služe vođi“.

Kao i većina takvih skupina, Avaaz ima veliku povijest. Suosnivač je Ricken Patel, koji je nekada radio za Međunarodnu kriznu skupinu Georgea Sorosa. Patel je tada radio za MoveOn.org čiji je predsjednik, Eli Pariser, također je predsjednik uprave i suosnivač Avaaza. Patel i Pariser su samo još jedan ogranak Sorosevog carstva, iako milijarder voli skrivati svoje suradnike.

Avaaz je nastao kroz rad među skupinama čiji je cilj bio mobilizirati ljevičarske „vjernike“ i ta udruga ne samo da dobiva novac od Sorosa, nego se njime hrani i vraća mu ga natrag kroz takve napore kao što su kampanje za prikupljanje sredstava za burmansku demokraciju ili donacije za Institut Otvorenog društva.

Avaaz tvrdi da ima globalnu mrežu aktivista i je međunarodno zastupljen u svijetu, pa čak i u Siriji. U svibnju 2012. su njegovi aktivisti tvrdili da su imali vodeću ulogu u spašavanju Paula Conroya, ranjenog fotografa iz Sirije. No, Conroy je tvrdio da nikada nije čuo za Avaaz ili da je imali bilo kakav kontakt s njima.

Od početka pobune u Siriji Avaaz tvrdi da tamo ima veliku mrežu aktivista, opisujući „Slobodnu sirijsku vojsku“ kao „vojsku punu svojih članova“. Wissam Tarif, njezin vodeći aktivist u Siriji, zapravo je Libanonac koji se u brojnim prigodama predstavljao kao Sirijac.

O Avaazu se može naći hrpa materijala na internetu i nema potrebe dalje trošiti riječi, osim što je žalosno da se čovjek koji je cijeli svoj život posvetio kapitalizmu, njegovom opstanku, jačanju, utjecaju i širenju u svijetu uspio infiltrirati u progresivnu ljevicu i kroz nju promicati vlastite interese.

Kampanja Avaaza za uvođenje “zone zabrane leta” u Siriji i ranije u Libiji:

Avaaz Call for a “No-Fly Zone” in Syria

Avaaz – NGO Monitor

Avaaz 

Avaaz, Soros, Israel and the Palestinians – NGO Monitor

Who Is Avaaz? |

Avaaz: Empire Propaganda 

Freigeist-Forum-Tübingen: George Soros, Avaaz und die Ukraine

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close