Prijavite se na konkurs u okviru projekta ‘Prva samostalna u Zvonu’

Nakon uspješno realizovana prva tri konkursa i ostvarivanja neophodne saradnje između istoričara i istoričarki umjetnosti, umjetnica i umjetnika, zadovoljstvo nam je pozvati mlade i neafirmisane autore i autorice da svoj rad po prvi put samostalno predstave javnosti.

Za učešće na konkursu nije preduslov završen studij, pored svršenih studenata Akademije likovnih umjetnosti ili Istorije umjetnosti, dobrodošli su i studenti završnih godina fakulteta.

Ako ste umjetnik ili umjetnica, pod uslovom da ranije niste samostalno izlagali, potrebno je da pošaljete  fotografije vlastitih radova i CV na mail: [email protected] sa naznakom Prva samostalna.

Istoričari i istoričarke umjetnosti, na istu adresu i sa istom naznakom pored  CV-ja trebaju poslati jedan od svojih tekstova, nastao u okviru redovne nastave ili kao rezultat ličnih promišljanja u slobodnom vremenu pod uslovom da je tema vezana za umjetnost.

Projekat Prva samostalna je netakmičarskog i neprofitnog karaktera, realizuje se zahvaljujući entuzijazmu članova i članica Udruženja ”Zvono”.

Šta učesnici i učesnice, tj. izabrani na konkursu dobijaju?

– Priliku da kroz jednomjesečnu postavku u kultnom prostoru sa trodecenijskim stažom predstave svoje djelo (Kafe galerija ”Zvono”)

– Iskustvo komunikacije umjetnika/umjetnice-kustosa/kustosice tokom postavljanja izložbe

-Adekvatnu medijsku promociju zajedničkog rada i objavljivanje teksta kustosa/kustosice povodom izložbe izabranog umjetnika/umjetnice

– Mogućnost rada i kreativnog promišljanja u prijateljskom i profesionalnom okruženju

– Skromnu finansijsku podršku za produkciju radova

– Pridruživanje kreativnom timu ”Zvona” i saradnju u budućim pojektima

Ukoliko nam uslovi budu dozvoljavali za narednu godinu planiramo zajedničku izložbu svih finalista u većem prostoru koju bi pratio katalog.

Svoje prijave na posljednji konkurs u okviru projekta Prva samostalna potrebno je da pošaljete do 5. decembra  2012. godine.

(DEPO PORTAL/dg)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close