Prijatelj Visokog Ahmed Alabras obišao dječja igrališta (Foto)

Ahmed Alabras, prijatelj Visokog i donator pri izgradnji dječijih igrališta na području općine Visoko, sa saradnicima i predstavnicima lokalne zajednice obišao je u nedjelju izgrađena dječja igrališta. Od ukupno osam izgrađenih igrališta posjetio je one na Klisi, u Kralupima i Radovlju gdje su predsjednici mjesnih zajednica uručili zahvalnice donatoru. Nakon obilaska terena, kompaniji Abras d.o.o. Visoko uručena je i zahvalnica Općine Visoko za sve ono što je u proteklom periodu uradila za Visoko i njegove stanovnike.

Podsjećamo, na inicijativu Općine Visoko i firme “Abras Company” d.o.o. Visoko, Služba za finansije, privredu i lokalni ekonomski razvoj  izradila je projekt “Izgradnja dječijih igrališta” kojim su izgrađena igrališta na sljedećim lokacijama:

  • MZ Radovlje, lokalitet stadiona “Paljike”
  • MZ Centar, naselje Prijeko
  • MZ “Stari Grad”, lokalitet ul. Rašidovića
  • MZ Stari Grad, lokalitet rezervoar Klisa
  • MZ Novo Naselje, lokalitet Likum
  • MZ Podvinci, lokalitet sportskog terena
  • MZ Rosulje, naselje Carica
  • MZ Kralupi, lokalitet “Dvor”

Svi radovi izvršeni su po građevinskim normama predviđenim za pojedine vrste radova.

U MZ Radovlje dječije igralište je izgrađeno u sklopu nogometnog terena “Paljike”, upotpunjeno je klackalicama, ljuljačkama, toboganom, penjalicom, njihalicom i površinom sa čistim pijeskom za malu djecu. Montirane su dvije parkovske klupe i kanta za otpatke.

U MZ Centar, naselje Prijeko, dječije igralište se nalazi na postojećem sportskom terenu, te sadrži klackalicu, ljuljačku, penjalicu i njihalicu kao i parkovsku klupu.

U MZ Stari Grad na lokalitetu ul. Rašidovića nakon izvršenog čišćenja kao i nasipanja terena tamponskim materijalom, postavljene su klackalice, ljuljačke, tobogan, njihalica konjića.

Montirane su parkovske klupe i kanta za smeće.

Na lokalitetu starog rezervoara Klisa u MZ Stari Grad, nakon čišćenja i uređenja pristupnog puta postavljene su klackalice, ljuljačke, njihalice, te dvije klupe i kanta za smeće.

MZ Novo Naselje novoizgrađeno dječije igralište nalazi se između dvije stambene zgrade, a sadrži ljuljačke, tobogan, klackalicu, penjalicu i površinu sa pijeskom za malu djecu.

Montirane su i dvije parkovske klupe.

Na lokalitetu sportskog terena u MZ Podvinci, dječije igralište je upotpunjeno ljuljačkama, toboganom, klackalicom, penjalicom i površinom sa pijeskom za malu djecu, kao i klupama i kantom za otpatke.

Parcela na kojoj je izgrađeno dječije igralište u MZ Rosulje, naselju Carica, nalazi se u sklopu postojećeg dječijeg igrališta, a upotpunjeno je  ljuljačkama, toboganom, klackalicom, penjalicom i površinom sa pijeskom za malu djecu, kao i klupama i kantom za otpatke.

Na postojeći stub rasvjete montiran je reflektor čime je osvijetljen park, te su montirane parkovske klupe i kanta za smeće.

Na lokalitetu Dvor u MZ Kralupi površina predviđena za zabavni park sadrži ljuljačke, tobogan, klackalice, penjalicu i površinu sa pijeskom za malu djecu.

Park je upotpunjen klupama, kantom za otpatke i reflektorima.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close