Kultura življenjaLifestyleVisoko

Prezentacija projekta „Slušam te, čujem te – Imitiraj me!”

Održana prezentacija projekta „Slušam te, čujem te – Imitiraj me!” grupe za zaštitu djece i mladih na području općine Visoko

Rješenjem Općinske načelnice Visoko,  11.04.2014.godine  imenovana je Radna grupa za zaštitu djece na području općine Visoko koja u sastavu ima 18 članova .

Grupa se sastoji od članova organizacija civilnog društva općine Visoko, predstavnika javnih ustanova, Općine Visoko i nevladinog sektora.

Kordinator grupe je Alisa Semić.

Zadatak i cilj Radne grupe je zaštita djece na području općine Visoko . U proteklom periodu Radna grupa je imala niz aktivnosti  vezanih za zaštitu djece, a jedna od tih aktivnosti je i izrada projekta

” Slusam te, čujem te- Imitiraj me!”. Cilj projekta je prevencija vršnjačkog nasilja čija realizacija je u toku. Realizacijom projekta nastoje se educirati učenici osnovnih i srednjih škola (vršnjački edukatori) koji će svoja znanja i vještine vezane za temu projekta prenijeti učenicima škole iz koje dolaze.

Danas je održana prezentacija u prostorijama Policijske stanice Visoko od strane predstavnika Centra za socijalni rad Visoko i Policijske stanice Visoko, članova grupe-Aide Zerdo i Midhata Balte -učenicima srednjih škola na temu ”Vršnjačko nasilje i nasilje uopće”.

Učenici su se upoznali sa poslovima Centra za socijalni rad  i Policijske stanice koji su vezani za nasilje, te zakonskim okvirima po kojima djeluje i radi Centar  za socijalni rad i Policijska stanica Visoko.

visoko.gov.ba

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close