Prevent i ove godine partner organizacije IAESTE

Prevent je i ove godine partner međunarodne organizacije IAESTE u projektu međunarodne razmjene studenata.  Tri studenta iz Tunisa, Poljske i Španije borave u Preventu osam sedmica kako bi upoznali proizvodne procese i poslovne aktivnosti Prevent grupacije u BiH.

Na ovaj način, student će steći iskustvo u oblasti proizvodnog inžinjeringa te se pripremiti za tržište rada. U isto vrijeme, ovakva saradnja omugućava studentima iz Bosne I Hercegovine da steknu praksu u inostranstvu.

Kao globalna kompanija, koja posluje na 30 lokacija u svjetu i pri tome zapošljava 10.000 uposlenika, Prevent studentima nudi rad u internacionlom okruženju te mogučnost da komuniciraju sa kupcima i dobavljačima iz cijele Evrope.

Također, dinamična radna sredina kakva je specifična za automobilsku industriju nudi im širok spektar mogućnosti za dalji profesionalni razvoj.  U protekle četiri sedmice, student su upoznali procese proizvodnje tekstila i šivanja autopresvlaka te se uvjerili u visoke standarde kvaliteta koje ova kompanija zadovoljava. U narednom periodu, praksu će nastaviti u jednoj od najmodernijih kožara na prostoru jugoistočne Evrope, te upoznati sve procese, od proizvodnje sirove kože do nastanka finalnog proizvoda kožnog otkrojka.

Prevent grupacija kroz svoje poslovanje posebnu pažnju poklanja razvoju mladih te kroz podršku raznih društveno odgovornih projekata nastoji doprinijeti razvoju kompletnog bh. društva.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close