Prevent dodijelio čamce vatrogascima i MUP-u BPK

Članice Prevent grupacije u BiH, firme “Prevent Goražde“ i “AD Nautic“ d.o.o. Goražde, danas su u krugu firme Prevent u Vitkovićima upriličili svečanost za primopredaju Maestral čamaca Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici (PVJ) Općine Goražde i Jedinici za podršku MUP-a BPK-a. Kako je istaknuto, na ovaj način Prevent grupacija želi doprinijeti jačanju PVJ Općine Goražde i Jedinice za podršku MUP BPK-a i olakšati im rad, te još jednom pokazati zahvalnost za njihov doprinos rastu i razvoju kompanije Prevent Goražde.
-Riječ je o čamcima Maestral 420 i Maestral 460 koji su proizvedeni u pogonima firme “AD Nautic“ Goražde. Mislim da će im služiti i ne samo njima nego i građanima i široj društveno političkoj zajednici – naglasio je Adis Polić, direktor firme “AD Nautic“ Goražde.
Riječi zahvalnosti Prevent grupaciji uputio je ministar unutrašnjih poslova BPK-a Nermin Džambegović, ocjenjujući da je riječ o vrijednoj donaciji.
-‘Ona će sigurno poslužiti pripadnicima Jedinice za podršku MUP BPK-a u obavljanju i vršenju poslova i zadataka iz naše nadležnosti, a služit će isključivo za obezbjeđenje svih turističkih i kulturnih manifestacija, kao i u onim neželjenim situacijama elementarnih nepogoda. Mislim da će pripadnici Jedinice za podršku opravdati ovo povjerenje kroz svoj rad i nadam se da će se ovakva saradnja nastaviti – istakao je Džambegović.
-Čamac koji smo dobili mnogo će značiti za potrebe Službe Civilne zaštite i građane Općine Goražde. Vi dobro znate da nas je zadesila ona tragedija izlijevanja rijeke Drine, kad smo bili u oskudici ovakvih čamaca prilikom pomoći našim građanima. Što znači da su čamci izuzetno dobri, bit će efikasni i u službi građana – – kazao je v.d. starješina PVJ Općine Goražde Mustafa Geca.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close