-TopSLIDEBiHPrivreda

Preminuo direktor kompanije Perutnina Ptuj Mladen Andrić u 54. godini

Perutnina Ptuj-BH i Perutnina Ptuj S sa žalošću obavještavaju da je direktor Mladen (Andrija) Andrić preminuo 26. februara 2021 (1967 – 2021).

Mladen Andrić cijelu karijeru bio je na neki način vezan za Perutninu Ptuj – od studentskih dana u kompaniji Eurobest, koja je bila distributer i zastupnik proizvoda Perutnine Ptuj, pa do zaposlenja u novoosnovanoj kompaniji Perutnina Ptuj BH, koju je vodio od 2007. godine. Svojim nesebičnim zalaganjem, aktivnostima i donošenjem odluka ponosno je vodio kompaniju te poticao njezin rast iz godine u godinu. „Čovjek, prijatelj, suosjećajan, nesebičan, znao je kako svakome pristupiti“ su riječi, kojima ga opisuju suradnici u kompaniji. Bio je njen simbol.

Njegovu stručnost i odlike vođenja prepoznala je i stručna javnost pa je tako 2011. godine bio dobitnik najvećeg poslovnog priznanja “Najmenadžer BiH” na prestižnom 25. Izboru najmenadžera za BiH, jugoistočnu i srednju Europu, dok je Perutnina Ptuj-BH ponijela titulu “Najkompanije u BiH” iste godine.

Ovim putem u ime svih zaposlenih izražavamo najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima“, kazali su iz Prutnine Ptuj.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close