PolitikaZDK

Premijer ZDK primio zamjenika šefa Misije OSCE-a u BiH

PREMIJER ZDK PRIMIOZAMJENIKA ŠEFA MISIJE OSCE-A: PRIORITETI STABILNOST, POSLOVNI AMBIJENT I RAZVOJ

PremijerZeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu zamjenika šefaMisije OSCE-a u Bosni i Hercegovni, Aleksandra Čupljugina (Alexander Chuplygin).U fokusu razgovora bili su ciljevi i prioriteti nove koalicione Vlade ZDK.

“Našiprioriteti su finansijska stabilnost, poslovni ambijent, razvoj, podrškamladima i borba protiv korupcije. Fokusirat ćemo se na unapređenje saradnje saopćinama, povećanje efikasnosti javne uprave kroz poboljšanje poslovnih procesai transparentnost, kao i niz aktivnosti s ciljem smanjenja zagađenjaokoliša”, kazao je premijer Ganić.

Naglasio jekako je trenutno najveći prioritet održati likvidnost Budžeta koja je narušenazbog tužbi po osnovu kolektivnih ugovora iz perioda 2004.-2015. godina, a kojesamo po osnovu glavnice u ovom tenutku iznose 155 miliona KM. Vlada namjeravapripremiti akcioni plan za izvršenje presuda domaćih sudova i odluka Evropskogsuda za ljudska prava u Strazburu, kojim bi se definisao način i rokoviotplate, a da se ne ugrozi finansijska stabilnost ZDK-a.

Zamjenikšefa Misije OSCE-a u BiH čestitao je premijeru Ganiću imenovanje na premijerskudužnost, istakavši da OSCE ima dobre odnose sa lokalnim vlastima u ZDK te da senada da će se saradnja sa Vladom ZDK dodatno unaprijediti.

Press služba ZDKShow More

Related Articles

Back to top button
Close
Close