Premijer Plevljak prisustvovao obilježavanju Dana osnovnih škola u Visokom

U Visokom je, prvi put, zajedno obilježen dan osnovnih škola općine Visoko jedinstvenim programom u izvedbi osnovaca, u subotu, u KSC „Mladost“. U organizaciji jedinstvenog programa učestvovao je Aktiv direktora osnovnih škola općine Visoko i svaka škola imala je štand sa izloženim radovima izrađenih u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Na ovoj učeničkoj manifestaciji promovirani su učenici generacije svih osnovnih škola na visočkoj općini: Ilma Smajić (OŠ „Alija Nametak“ Buci), Mirza Hadžimejlić (OŠ „Kulin Ban“ Visoko), Elma Smailagić (OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje), Amina Karavelić (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre), Zerina Kaplan (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Veliko Čajno), Ašida Čatić (OŠ “Safvet-beg Bašagić“ Visoko) i Lamija Zukić (osnovna muzička škola „Avdo Smailović“ Visoko).

Svečano je bilo i u visočkoj medresi „Osman ef. Redžović“ gdje je promovirana 18. generacija svršenika medrese, odnosno 55 maturanata koji dolaze iz svih krajeva BiH. Dodatna vrijednost ove generacije su i dva hafiza, a učenicima generacije prograšeni su Hatidža Mahmutović iz Visokog i Abdussamed Podojak iz Zenice.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close