Visoko

Predstava “Balkanski špijun u Sarajevu” u Visokom 17. 12. 2021. u 19:00

KARTE ZA PREDSTAVU “BALKANSKI ŠPIJUN U SARAJEVU” U PRODAJI U KC ALTINDAG

Višestruko nagrađivana predstava Narodnog pozorišta Sarajevo, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića “Balkanski špijun u Sarajevu”, bit će na repertoaru u Kulturnom centru Altindag u petak, 17. 12. 2021. u 19:00 sati.

Ova satirična komedija je preinačena i modernizovana verzija “Balkanskog špijuna” iz 1983. godine, jednog od najuspješnijih balkanskih dramskih autora Dušana Kovačevića, koji je javnosti poznat i po drami “Maratonci trče počasni krug”.

Pozorišna drama “Balkanski špijun”, koja je svoj izričaj dobila i u vidu filma, i danas pobuđuje interes javnosti, jer se odnosi na tematiku koja je još uvijek aktuelna, a odnosi se na ideje jugonostalgije, terorizma, politike, religije, koje Kupusović predstavlja na jedan satiričan način, te uprkos tome što predstava nudi mnogo tema za razmišljanje, ona ujedno obiluje i smijehom, jer je u sve te ozbiljne teme Kupusović utkao mnogo humora.

Izuzetan doprinos ovoj drami je dala sjajna glumačka ekipa, koju čine: Izudin Bajrović, Ejla Bavčić – Tarakčija, Aldin Omerović, Mona Muratović i Milan Pavlović.

Predstave koje je režirao Kupusović imaju ogromnu umjetničku vrijednost, koja ne jenjava ni nakon njegove smrti, a u to ćete se moći uvjeriti 17.12. u 19:00 sati u Kulturnom centru Altindag.

Karte po cijeni od 8 KM možete nabaviti u prizemlju Kulturnog centra Altindag. Svi ste dobro došli!

Ivana Dusper

visoko-rtv.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close