Predsjednik FBiH: Budimir u SAD-u vodi razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji BiH

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir boravi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će s dužnosnicima američkog Kongresa i Senata razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH.

Pored ostalog, iznijet će svoj stav i viđenje aktualnog stanja, te dati prijedloge što skorijeg rješenja krize zbog koje, mišljenje je predsjednika Budimira, najviše trpe građani i narodi.

– Podsjetimo da je konzistentno predsjednik Budimir stava da se aktualan problem može riješiti samo institucionalnim dijalogom i kompromisom uz poziv političarima da pokažu političku odgovornost i prestanu zastupati osobne i stranačke interese, jer su, primarno odgovorni građanima i narodima kojima se mora omogućiti normalan život dostojan čovjeka – navodi se u saopćenju.

Tokom službene posjete Washingtonu Budimir će nazočiti Molitvenom doručku, te panelu “Bosna i Hercegovina, reforme ka ekonomskom prosperitetu ili fiskalni kolaps – što poduzeti?”, koji organizira Centar za transatlanske integracije, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

(fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close