Poziv za učešće na sajmovima u KJP Centar Skenderija

Kantonalno javno preduzeće Centar “Skenderija” uputilo je poziv svim zainteresovanim fizičkim i pravnim osobama za učešće na sajmovima koji će biti organizirani u narednom periodu i to:

  • Međunarodi sajam halal industrije “SAHAF”, koji se održava od 25-27.09.2014.

SAHAF 2014, uz slogan “nova tržišta”, planira okupiti halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta na jednom mjestu, te također promovirati aktivizam muslimanskih potrošača. Sajam i forum će također osigurati susrete proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga s velikim kupcima i distributerima. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za halal proizvođače da ostvare kontakt sa distributerima halal proizvoda koji su prisutni na tržištima širom svijeta, a koji mogu osigurati globalnu promociju i prodaju halal proizvoda i usluga iz naše regije.

SAHAF 2014 će pružiti brojne mogućnosti domaćim i međunarodnim kompanijama kao mjesto susreta svih tržišnih učesnika, regulatora i na koncu potrošaća halal proizvoda i usluga. Također, SAHAF 2014 ima namjeru da potakne dodatne investicije i olakšava poslovnu suradnju u oblasti halal industrije kao i da omogući uvid u trendove razvoja halal industrije, unaprijedi odnose s lokalnim i stranim kupcima i distributerima, te osigura izravan kontakt i povratne informacije od potrošača halal proizvoda i korisnika halal usluga.

  • Međunarodni sajam tekstila, kože, odjeće, obuće, mode, prateće opreme “IFATEX” od 15-18.10.2014.

    Program ove sajamske manifestacije obuhvatat će:

    Prezentacije gotovih proizvoda, tehnologije, opreme i usluga u tekstilnoj industriji; Modne revije najpoznatijih brendova uz mogućnost da tokom sajma se organiziraju sopstvene modne revije; Prezentacije proizvoda, tehnologije, opreme i usluga u industriji odjeće; Prezentacije proizvoda, tehnologije, opreme i usluga u industriji obuće; Prezentacije proizvoda, tehnologije, opreme i usluga u industriji kože; Prezentacija svih vrsta prateće tehnologije i opreme za pomenute industrijske grane;Ocjenjivanje kvalitete proizvoda i dodjela sajamskih priznanja; Stručna predavanja, savjetovanja i radionice na aktuelne teme iz programa izlaganja;

  • Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i Sajam roba široke potrošnje koji će se održati od 18-21.12.2014.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i prilika je za susret i međusobno ekonomsko povezivanje, trgovinsku razmjenu, ali i mjesto za prezentovanje novih razvojnih projekata iz oblasti privrede kako bi se podstakle nove poslovne inicijative za zajedničku dobrobit svih nas.
Djelatnosti koje Sajam pokriva su proizvodno-prerađivačke, uslužne, finansijske, djelatnosti osiguravajućih društava, stari zanati i kućna radinost.

Dodatne informacije kao i prijavni materijal možete pronaći na www.skenderija.ba

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close