Pozitivna ocjena Odjelu za licenciranje klubova

Odjel za licenciranje klubova NS/FS BiH je dobio pozitivnu ocjenu od strane CFCB (Tijela za finansijsku kontrolu klubova), potvrđeno je dopisom UEFA-e o rezultatu provedene revizije poštovanja kriterija u sistemu licenciranja klubova.

Postupak je proveden u skladu sa Članom 71. UEFA Pravilnika o licenciranju klubova i finansijskog ferpleja. Procedura kontrolnog pregleda je obavljena u oktobru 2014. godine. Predmet kontrole CFCB bila je provjera rada Odjela za licenciranje klubova NS/FS BIH, a prilikom ocjenjivanja dokumentacije svih predviđenih kriterija u postupku licenciranja klubova. Ova provjera se odnosila na klubove učesnike UEFA takmičenja za sezonu 2014/2015., sa posebnim osvrtom na finansijske kriterije.

UEFA, CFCB – Komora za istrage, je poslala dopis NS/FS BiH kojim se potvrđuje poštovanje odredbi UEFA Pravilnika o licenciranju klubova i finansijskog ferpleja za sezonu 2014/15. Komora je prihvatila dostavljeni izvještaj revizorske kuće „Deloitte“ i pozitivnim ocjenila rad Odjela za licenciranje klubova NS/FS BiH.

Smjernice iz zvaničnog izvještaja ”Deloitte”-a, čiji su revizori izvršili zajedničku kontrolu rada Odjela sa članovima administracije iz UEFA-e, biće proslijeđene klubovima učesnicima UEFA takmičenja koji su bili predmet kontrole, kao i revizorskim kućama koje su vršile reviziju finansijskog poslovanja klubova. Ove se aktivnosti provode u cilju poboljšanja kvaliteta izrade izvještaja za narednu sezonu, a koji trebaju biti pripremljeni prema standardima UEFA-e.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close