Posrednici za investiranje iz SAD-a, Francuske i Turske boravili u Tešnju

Općina Tešanj je u protekla dva dana bila domaćin posrednika za investiranje (Site Locators) iz SAD-a, Francuske i Turske koji su u okviru USAID-Sida GOLD projekta posjetili Bosnu i Hercegovinu. Delegaciju su činili Jim Renzas (RSH Group), Olaf Babinet (Deloite Site locators), Tamer Bulut (MOBISAD), Samir Dizdar (Berdiz), Zlatan Bajrić (SEEBA), Mark McCord (GOLD), Aida Soko (GOLD), Ajla Mostarac (GOLD), Elmir Helebić (GOLD), Jasmin Adilović (GOLD), Ana Savić (FIPA), i Almir Mukača (BIGMEV).

Općinu Tešanj su, kroz prezentaciju privrednih potencijala predstavili Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik Agencije za razvoj TRA Muhamed Džihić. Tokom posjete Tešnju, delegacija se susrela sa privrednicima Izudinom Ahmetlićem (HIFA OIL), Mahmutom Galijaševićem (MHBA), Sulejmanom Hrvićem (AS), Namikom Širbegovićem (SILK TRADE) i Mensurom Krdžalićem (predsjednik Udruženja privrednika i vlasnik firme EKO SERVIS), a posjetili su i firme Mann+Hummel BA i NORD ENT, kao i Poslovnu zonu Glinište.

Cilj ove posjete je bio da se posrednicma za investiranje predstavi privredni sektor, potencijali za ulaganje i pogodnosti koje Općina Tešanj nudi potencijalnim investitorima.

Prema riječima vođe USAID-Sida GOLD projekta, Općina Tešanj predstavlja jedinstven primjer u BiH u pristupu na kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje investicija.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close