-TopSLIDEBiHPolitika

Poruka SDA, Trojki, Amerikancima, Schmidtu: Nisam šutio ni kada je počelo oduzimanje ove države, neću ni sada!

VIDEO/ HADŽIFEJZOVIĆ – NE DAMO VAM DRŽAVU!

“Teško se oteti utisku da je teško razumjeti šta se ustvari već mjesecima dešava u našoj zemlji”

Senad Hadžifejzović na početku jučerašnjeg Centralnog dnevnika poslao je oštru poruku strancima i političarima u BiH…


– Večerašnji CD moram početi svojim stavom, nakon što pola godine nakon izbora pitam goste za njihove stavove. Ne znam dijelite li u potpunosti moj osjećaj, ali razmišljajući o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH, a u kontekstu samo jučerašnjih (petak, op.red.) događaja kojima smo se bavili u našoj emisiji, teško se oteti utisku da je teško razumjeti šta se ustvari već mjesecima dešava u našoj zemlji.


Zato sam odlučio da na početku današnje emisije s vama podijelim dileme koje se nameću svima nama. Ovo je naš pogled na dileme koje, siguran sam, dijelimo.


FACE televizija će nastaviti da vam pokušava pomoći u razumijevanju izazova pred kojima se nalazimo. Nećemo se libiti iznositi naše zajedničke zebnje u strahu od moćnih ovih ili onih. Uključujući i poziv ili odgovor na poziv na građanske proteste na svakoj adresi, ali puno masovnije proteste na kojima glavne uloge neće pripadati primitivnim i agresivnim botovima poraženih porodica i stranaka.


Niko ne treba sumnjati u broj onih koji bi se takvim protestima odazvali. Niko nam neće oduzeti državu misleći da ćemo mi šutjeti.


Nisam šutio ni 2. aprila ’92. godine, kada je počelo oduzimanje ove države. Dapače, prvi sam dokazao, utvrdio i rekao: “Ovo je rat”. Politika, lideri, vođe su bili ti koji su tog dana umukli – rekao je, između ostaloga, Hadžifejzović u komentaru.


Pogledajte video!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close