-TopSLIDEKošarkaSport

Poruka Razije Mujanović i Gorana Loje: Narode, možete biti ponosni!

Velika pobjeda nad Belgijom

U prvom kolu Eurobasketa ženska košarkaška reprezentacija naše zemlje savladala  je Belgiju 70:55.

Bila je to sjajna igra i velika pobjeda izabranica Gorana Loje koji je bio više nego sretan nakon meča.

“Sretan sam. Veoma sretan. Pokazali smo karakter. Belgija je bila veliki favorit u ovoj utakmici, ali i u grupi. Pokazali smo da zaslužujemo pobjedu. Čestitam cijelom timu i ponosan sam”, kazao je Lojo.

“Od naše pobjede protiv Rusije, ženska košarka, posebno nacionalni tim, sve vrijeme je u medijima i dobro smo praćeni. Dobili smo dosta podrške i to je veoma važno za razvoj ženske košarke”, dodao je on.

Utakmicu života za bh. tim odigrala je Babić sa 23 poena, Jones je bilo nešto skromnija sa 13 poena, ali je zato ostvarila 17 skokova. Odlična je bila i Gajić sa osam poena, 12 skokova i četiri osvojene lopte. Delić i Tavić su dodale po 9 odnosno 7, Deura je završila meč sa 10 poena.

“Od Jones sam to očekivao, da će imati double-double učinak. Babić je dobro radila tokom cijelih priprema. Prema ovome ona je definitivno igračica utakmice, ali tim je tim i moramo uvijek svi biti na najvišem nivou kako bi dolazili do pobjeda.”

U završnici press-konferencije Lojo je odlučio da se obrati na bosanskom jezikom s jasnom porukom za sve fanove bh. reprezetnacije u našoj zemlji.

“Pozdrav svim navijačima u BiH. Veoma sam ponosan na naš tim. Ovo je pobjeda za vas, koji su bili u dvorani i oni koji su bili u BiH pred malim ekranima. Mi se uvijek borimo za svaku loptu, to smo pokazali. Sutra je novi dan, nova utakmica. Idemo dati sve od sebe”, poručio je selektor.

Čestitku je uputila i legendarna Razija Mujanović koja je uživo svjedočila pobjedi.

“Narode, mislim da možete biti ponosni. Ovo je za vas! Volim te Bosno i Hercegovino. Radujte se! Idemo dalje“, napisala je Mujanović.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Turske u petak od 12 sati.

SportSport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close