Poruka pape Franje kršćanima: Kršćanin koji izrabljuje radnike nije kršćanin

U četvrtak, 27. 2. 2014, papa Franjo se u svome kratkom govoru osvrnuo na pitanje dosljednosti kršćana u nasljedovanju Isusa Krista u današnjem svijetu. U govoru se oštro obrušio na nedosljedno ponašanje kršćana, posebno kada je u pitanju osjetljivost za pravdu u društvu. Nedosljednost je imenovao kako veliko zlo.

„Netko može reći da vjeruje, ali ako ne misli, osjeća i ponaša se kršćanski, nije kršćanin, nešto nije u redu, po srijedi je nedosljednost. A kršćani koji obično, općenito žive u nedosljednosti, nanose veliko zlo. Čuli smo što apostol Jakov govori o nekim nedosljednim kršćanima, koji se hvale da su kršćani, a izrabljivali su svoje zaposlenike; veli ovo: ‘Evo, plaća radnika koji su radili na vašim njivama, a koje niste platili, viče; a vapaji su žetelaca stigli do ušiju Gospodina nad Vojskama. Gospodin je silan.’ Ako netko sluša ovo, može misliti: ‘To je rekao neki komunist!’ Ne, apostol je Jakov to rekao! To je riječ Gospodnja, a riječ je o nedosljednosti. A kada nedostaje kršćanska dosljednost i živi se nedosljedno, ostvaruje se sablazan. Nedosljedni kršćani sablažnjavaju“, kazao je Papa, prenosi Radio Vatikan.

„Isus oštro napada sablazan – nastavio je Papa. ‘Tko sablazni samo jednoga od ovih malenih koji vjeruju u mene, samo jednog od ove braće i sestara koji vjeruju, bilo bi bolje da s mlinskim kamenom o vratu bude bačen u more.’ Nedosljedan kršćanin nanosi zlo, a sablazan ubija.“

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close