Porodice zarobljenih rudara u neizvjesnosti: Nadamo se da su živi, svi to očekujemo

Članovi porodica rudara, koji su od jučer zarobljeni u jami rudnika Raspotočje, cijelu noć su provele ispred rudnika tražeći bilo kakvu informaciju o svojim bližnjim koji se nisu vratili kućama.

(AA)

U razgovoru za Anadoliju, članovi porodica zarobljenih rudara su rekli da nemaju nikakvih tačnih informacija i pojedinosti o svojim najbližim, osim što su im predstavnici institucija rekli “da su svi dobro”.

Među okupljenima ispred rudarske jame nalazi se i Ferida Spahić, koja sa kćerkom očekuje izlazak njenog zeta, rudara Muniba Alića. Spahić je rekla kako su im rekli da su rudari živi i da oni vjeruju u to, kako bi sebe utješili.

“Istina će biti otkrivena kada dođu do njih. Nadamo se da su živi. Svi to očekujemo”, rekla je Spahić koja s nestrpljenjem očekuje svaku novu informaciju o stanju svog zeta.

Kako je kazala, članovi porodica komuniciraju jedni sa drugima u nadi da će na taj način utješiti jedni druge.

“Odvela sam unuku kući pa smo se vratili. Kada odemo kući, mislimo da se nešto dešava”, pojasnila je Spahić.

Prema njenim riječima, porodice su uskraćene za informacije.

“Treba narodu reći istinu, treba reći kakvo je stanje i dokle su došli sa akcijama. Zet mi je u jami, ali on mi je kao sin”, pojasnila je Spahić.

Razgovarajući sa ostalim članovima porodica, koji nisu htjeli stati pred kamere jer, kako kažu, nemaju šta reći, saznajemo da su prepušteni neizvjesnosti i čekanju da im se neko obrati.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close