Porezna uprava još kvalitetniji servis za građane

Midhat Arifović, direktor Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je danas u Sarajevu da je željeni cij te institucije da postane kvalitetniji servis za građane, koji oni ne treba da doživljavaju samo kao instituciju s represivnim mjerama.

Arifović navodi da Uprava želi tehnološki osavremeniti njene usluge i time olakšati poreznim obveznicima administrativne teškoće, ali je za tehnološko osavremenjavanje potrebno više budžetskog novca, ističe on.

“Uprava želi i partnerske odnose s poreznim obveznicima, naročito s onima koji uredno izmiruju obaveze”, kaže direktor.

On je to kazao tokom seminara koji je Uprava organizirala u Sarajevu za velike porezne obveznike – finansijske organizacije i osiguravajuća društva o transfernim cijenama i primjeni sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Na ovaj način Porezna urava FBiH želi da ukaže na neophodnu edukaciju menadžmenta i zaposlenika i da pruži pomoć u edukaciji u oblasti primjene poreznih zakona radi prevazilaženja tekućih problema u praksi i unapređenja sistema poslovanja.

Ovo je samo jedan vid aktivnosti Porezne uprave čiji je cilj jačannje partnerstva s poreznim obveznicima i kontinuirano unapređenje pružanja kvalitetnih usluga te pomoć u rješavanju nejasnoća i problema, navode iz Porezne uprave FBiH.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close