Porezna uprava F BiH kontrolirala 145 kladionica, a 26 mjesta zapečaćeno

Na području Federacije BiH, inspektori Porezne uprave izvršili su sveobuhvatnu kontrolu 145 uplatnih mjesta kladionica za koja su postojala saznanja da priređuju igre na sreću putem interneta, a što je u Federaciji BiH zabranjeno u skladu sa Zakonom o igrama na sreću.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, odnosno zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću putem interneta i igara na sreću kao što su: bingo, loto, utrke konja, utrke pasa zapečaćeno je 26 uplatnih mjesta kladionica, dok je u 35 slučajeva zapečaćana oprema za priređivanje igara na sreću koja je izmještena u posebne prostorije.

Izdata su 92 prekršajna naloga, sa visinom izrečenih kazni u ukupnom iznosu od 180.700,00 KM.

Vlasnicima objekata izdato je 69 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i 22 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti, a u 41 slučaju bit će upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U skladu sa zakonskim ovlaštenjima i uputama Federalnog ministarstva finansija, Porezna uprava FBiH kontinuirano provodi sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju otkrivanja i sankcionisanja svih nelegalnih internet priređivača igara na sreću kao i lica koja na bilo koji način sudjeluju u istom.

U ovu aktivnost bilo je uključeno 150 inspektora Porezne uprave Federacije BiH.

Porezna uprava Federacije BiH nastavit će kontrolu i shodno naknadno utvrđenom činjeničnom stanju, poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju povećanja porezne discipline i suzbijanja nezakonitosti u poslovanju.

www.magazinplus.eu – Porezna uprava F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close