Poraz kadeta, Lončar 6 golova

Kadetska rukometna reprezentacija u nedjelju ujutro je odigrala svoj posljednji meč u Grčkoj, u okviru priprema za kvalifikacije u Danskoj za EP u Poljskoj 2014. godine. Nakon pobjede nad Grčkom, i seniorskim prvoligašem Filippos Beroiasom naši kadeti su u nedjelju doživjeli poraz od vršnjaka iz Grčke rezultatom 37:31. Najefikasniji u našem timu je bio Vladan Lončar sa šest golova.

Inače prema informacijama iz našeg tabora, Grci su imali veliki vjetar u leđa od strane domaćih sudija, pa su tako lakše došli do pobjede. Međutim ne treba zaboraviti da je turnir prijateljskog karaktera, i da su nam ovi mečevi poslužili za uigravanje i taktiku tako da se ne treba previše osvrtati na sudije, već se okrenuti Austriji, te kvalifikacijama u Danskoj.

Da se podsjetimo, izabranici Jasmina Mrkonje se odmah vraćaju u Bosnu i Hercegovinu i imaju slobodno do trećeg januara kada idu u Austriju da odigraju dva meča sa reprezentacijom Austrije, odakle će nastaviti put Danske za odigravanje kvalfikacionih mečeve 10. januara sa Bugarskom, 11. januara sa Francuskom, te 12. januara sa Danskom.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close