Pomozimo porodici Čosić iz Stuparića

Kada jedan muškarac, suprug i otac suzu pusti.. onda znajte da dobro u nama pokazali nismo ! Tada dio te suze, te boli postajemo mi.. a onda svaki njegov pogled boli i obara naše a suze nam počinju niz lice teći, znajte da njegov hak boli, ljudi..

„Ja sam Melis Čosić, iz mjesta Stuparići, želim da vam kažem da često poželim mnogo toga, kao i svi moji vršnjaci ali vremenom sam postao svjestan da neću nikada imati ni dio od toga, ali sada jedno fali meni, mom bratu, ocu i majci, nešto malo brašna, pomozite nam molim vas !“
Ovo su riječi 13-godišnjeg Melisa, riječi koje su nam dale do znanja da vremena za čekanje nema, da im moramo otići odmah, olakšati im, nahraniti ih, uspavati tiho i dati ono najdraže za njih. Tako je i bilo, po nalogu saradnici su u ranim jutarnjim satima posjetili porodicu Čosić i dočekalo ih je ono nezamislivo, porodica prepuštena na milost i nemilost slučajnim prolaznicima. Majka Kasiba i njene suze su bile na samom ulazu u njihov mali i skromni dom, dom bez mnogo čega ali ono najbitnije bez osnovnih uslova za život. Toalet, kupatilo, krov koji je pred rušenje od silnog prokišnjavanja, redovan obrok, čokolada i krevet bez vlage je samo dio onoga što nedostaje Melisu, Edisu, ocu Hamidu i majci Kasibi.

Otac Hamid poče svoju priču, pretražujući po silnim papirima, uputnicama, otpusnicama. Civilni invalid i zvanično nesposoban za rad, ali njemu to ne predstavlja problem, kako sam kaže i da nema nogu a ni obje išao bi raditi, kupeći kamenje ako treba, zaraditi koru hljeba svojoj djeci. „Znate li kako boli kada vas ugoste kao radnika, i postave vam ručak a vama suze liju se niz lice jer znate da vam dijete nije ni krišku hljeba okusilo danas !“. Hamida rijetko zovu jer znaju da ne može raditi teže fizičke poslove, tako da su te dnevnice veoma rijetke. Majka Kasiba također ima zdravstvenih problema, spondiloza kičme u već odmakloj fazi ne dozvoljava joj da radi, i uz velike bolove koje trpi, njena bol u prsima je najveća jer ne zna više šta svojoj djeci reći, zašto su i ovaj dan gladni usnuli, čime ih uspavati, kako im obećati doručak ?!

Doručak smo obezbijedili, kao i novu odjeću, slatkiše ali na tome stati nećemo !

Lista onoga što im je potrebno je jako duga, dajmo ono najdraže za njih, jer onaj ko dobro čini.. sebi ga čini !

Za sve dodatne informacije o ovom slučaju kao i trenutnim i planiranim aktivnostima Fondacije “Dobro srce” možete nam se obratiti putem naših e-mail adresa: info@dobrosrce.ba i pomoc@dobrosrce.ba, kontakt telefona +387(33)223 563, +387(33)223 883, kao i u prostorijama Fondacije “Dobro srce” u ulici Skenderija na broju 44.

Raiffeisen Bank dd :1610000110740061
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391610000110740061
Svrha uplate: Za porodicu Čosić/K

Paypal account: paypal@dobrosrce.ba
Fondacija “Dobro srce”, Skenderija 44, Sarajevo

 

 

hum akc

hum akc 2

hum akc 3

hum akc 4

hum akc 5

hum akc 6

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close