BiHPolitika

Policija i FUCZ izvlače tijelo Aldina Mulića iz Miljacke u naselju Bojnik

U poslijepodnevnim satima na ušću rijeke Miljacke u Bosnu, u naselju Bojnik, nakon 28 dana je pronađeno beživotno tijelo Aldina Mulića. potvrdio je za Radiosarajevo.ba Mulićev brat, a na terenu su ekipe FUCZ-a i MUP-a KS-a.

Iz Federalna uprava Civilne zaštite (FUCZ)  nam je rečeno da je nakon dolaska njihove ekipe u Bojniku, tijelo izvučeno iz Miljacke.

Na terenu su i ekipe Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

Na ovaj način okončana je velika i opsežna potraga za tijelima dvojice mladića, koji su nestali u Sarajevu, a za kojima je prethodnih dana tragalo više od 1.000 ljudi. Potraga se odvijala na području od sarajevskog naselja Dolac-Malta, gdje su mladići nestali, pa sve do granica BiH s Hrvatskom, a pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva i Sava.

Podsjećamo, nakon nestanka dvojice mladića, prvo tijelo pronađeno na području naselja Čekrekčije u općini Visoko, a vrlo brzo potvrđeno je da je riječ o nestalom Irhanu Foči. Nakon toga, na području BiH organizirana je najveća potraga za nestalim u historiji.

Podsjećamo, incident u nakon kojeg su mladići nestali u nabujaloj Miljacki dogodio se u noći između 12. i 13. decembra, oko 2:30 sati. Pet sati nakon toga, dolaskom dana, počela je velika potraga, koja je trajala 13 dana i u kojoj su učestvovale brojne spasilačke ekipe i dobrovoljci iz cijelog BiH.

Nezvanična svjedočenja potvrdila su da je jednom od mladića pozlilo, zbog čega je upao u korito Miljacke, nakon čega je drugi mladić skočio za njim kako bi pritekao prijatelju upomoć. Poslije tog događaja, obojici im se izgubio svaki trag. Ipak, istraga nakon pronalaska tijela pokazat će stvarne uzroke.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close