-TopSLIDEBiHPolitikaRegion

Poduzetnik iz BiH čij je sin dobio stipendiju kao “socioekonomski slučaj” u Hrvatskoj, vratio sav novac

Nakon što je objavljeno da sin bh. poduzetnika Ivana Kovačevića, Tomislav, koji ima dvojno državljanstvo, aplicirao i dobio stipendiju kao socioekonomski slučaj, on se obratio javnosti i poručio da je sav novac vratio.

Nakon što je otkriveno da porodica Tomislava ima nekoliko kompanija, bio je primoran da vrati novac, a oglasio se i njegov otac.

“Ovih dana je na različitim portalima objavljen tekst u kojem se piše o stipendiji koju je moj sin, Tomislav Kovačević, dobio kao student Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Odmah naglašavam da se radi o stvarnim činjenicama, da tačno je da je moj sin Tomislav bez mog znanja aplicirao i zakonski dobio navedenu stipendiju”, poručio je.

On je kazao da ni on, ni bilo ko drugi iz porodice nije znao za tu činjenicu.

“Nakon objave na portalima ja sam se lično informirao i ostao zatečen. Zbog tog propusta i zbog navedene činjenice ja se lično i u ime porodici Kovačević ispričavam prije svega ministru Fuchsu”, piše otac, a prenosi Hercegovina.info.

Kazao je da je odmah nakon saznanja stupio u kontakt s Ministarstvom nauke i obrazovanja Republike Hrvatske, od kojih je dobio sve tražene podatke. Nakon provjere podataka bez odlaganja su sav isplaćeni novac vratili na račun državnog proračuna Republike Hrvatske, te u navedenom slučaju nije nastala nikakva materijalna šteta bilo kome.

“Iako smo prozvani moram konstatirati da su novinari, što se tiče stipendije i pri tome nastale slike, upravu. Ja im se zahvaljujem na neugodnoj pouci. Ono što je zakonito ne mora uvijek biti i etički ispravno. U ovom slučaju se radilo o grešci koju ja kao otac i ja kao vlasnik kompanije ne poričem niti želim opravdavati”, rekao je.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close