Počinju radovi bušenja na tunelu ”Karaula”

Nakon završetka izvođenja pripremnih radova na projektu tunel ”Karaula“ danas će biti ozvaničen početak radova na bušenju tunela Karaula sa olovske strane (Karaula-jug). Dužina projektovanog tunela na Karauli je 902 metra, izvodač radova je Strabag AG, a vrijednost projekta je 24.257.083,13 KM.

Ceremoniji početka radova na bušenju tunela ”Karaula” prisustvovat će resorni ministar Enver Bijedić, te predstavnici JP Ceste Federacije BiH, izvođači, i nadzor radova.

Izgradnjom tog tunela, mostova i trase skraćuje se postojeća dionica za 3,6 km, a najviša tačka prevoja spušta se za stotinu metara.Na ovaj način će se skratiti put između Tuzle i Sarajeva što će omogućiti brži protok ljudi i robe. Projektom je predviđena i traka za spora vozila koja se završava ispred portalnih konstrukcija tunela.

Ugovor za građevinske radove na projektu tunel ”Karaula“ na cesti M-18 Šićki Brod-Sarajevo, dionica Kladanj-Potpaklenik, potpisan je u Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH u Sarajevu sredinom aprila ove godine.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close