Počinju pripreme bh. reprezentacije za meč s Belgijom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Briselu gdje će početi pripreme za kvalifikacijske mečeve protiv Belgije i Andore.

Selektor Mehmed Baždarević pozvao je 24 igrača. Ekipa bi trebalo da bude kompletirana tek u ponedjeljak, s obzirom na obaveze pojedinih igrača u klubovima, kao što su Pjanić, Džeko, Lulić, Hajrović, Medunjanin, Burić…

Na selektorovom spisku su: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Josip Kvesić, Mensur Mujdža, Marin Aničić, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Anel Hadžić, Mario Vrančić, Tino Sušić, Senad Lulić, Izet Hajrović, Edin Višća, Edin Džeko, Ermin Zec, Milan Đurić, Vedad Ibišević.

Baždarević protiv Belgije očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegovi igrači mogu do povoljnog rezultata.

– Oni imaju jednu od najboljih reprezentacija u Evropi, ali mi moramo imati ambicije i pokazati odlučnost. Ne plašimo se, idemo po dobar rezultat – kazao je selektor bh. tima.

Susret Belgija – BiH igra se 3. septembra na stadionu “King Baudoin” u Briselu. Tri dana kasnije BiH na “Bilinom polju” dočekuje Andoru.

U Vogošći bi danas trebalo da se okupi i mlada U-21 reprezentacija BiH, koju očekuje kvalifikacijski meč protiv Kazahstana.

Selektor Darko Nestorović pozvao je 18 igrača. Na njegovom spisku su: Kenan Pirić, Goran Karačić, Kerim Memija, Alen Merajić, Marko Mihojević, Luka Miletić, Renato Gojković, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović, Dino Bajrić, Andrej Modić, Fedor Predragović, Nikola Jelišić, Marin Popović, Haris Hajradinović, Riad Bajić, Armin Hodžić, Smail Prevljak.

Ovo će biti drugi meču za mladu bh. reprezentaciju u kvalifikacijama. U prvom su poraženi od Norveške, a u meču s Kazahstanom cilj je pobjeda.

– U meč ulazimo s ciljem da pobijedimo. Kazahstan ima tvrdu reprezentaciju, igrače koji mogu izvesti brze kontranapade. No, mi imamo dobar izbor i pokušat ćemo odmah napasti – kazao je Nestorović.

Susret BiH – Kazahstan igra se 2. septembra na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

 

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close