Počinje turnir Acropolis Eurobank: Bh. zmajevi večeras protiv Grčke

Izabranici selektora Ace Petrovića prethodnih dana učestvovali su na turniru u Ulmu, gdje su ostvarili dvije pobjede i upisali poraz, a već od danas ih očekuju novi izazovi.
Naime, naši najbolji košarkaši nastupit će na poznatom turniru Acropolis Eurobank u Grčkoj, gdje će pored naše reprezentacije i domaćina turnira, igrati još Italija i Litvanija.

Bh. zmajevi večeras od 21 sat igraju protiv Grčke, a za srijedu je zakazan duel sa Italijanima (21.30). Posljednjeg dana turnira naši košarkaši snage će odmjeriti sa Litvanijom, a taj susret igra se od 18.30 sati.

Turnir u Grčkoj poslužit će bh. košarkašima kao posljednja provjera pred odlazak na Eurobasket u Sloveniju, koji počinje 4. septembra.

Podsjetimo, naši košarkaši na put će krenuti 1. septembra, a u Sloveniji će po osmi put braniti boje Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu. Zvanični ispraćaj bh. zmajeva biće dan ranije u Skenderiji, gdje će biti organizovana revijalna utakmica između bh. legendi i Acinih izabranika. Povod ovog susreta je obilježavanje 20. godišnjice od primanja KSBiH u Međunarodnu košarkašku federaciju FIBA i najvećeg uspjeha bh. reprezentativne košarke – osvojenog osmog mjesta na EP-u u Njemačkoj.

Ulaz na meč je besplatan, a broj mjesta je ograničen. Utakmica će se održati pod pokroviteljstvom USAID-a i bit će posvećena djeci i dječjim pravima. USAID će pored pomoći u organizaciji utakmice, skupljati donacije koje će biti utrošene za bolju budućnost djece. KSBiH je osigurao 1.000 košarkaških lopti koje će podijeliti školama košarke.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close