Počinje sa radom portal LGBT.BA

Nakon više od godinu dana djelovanja portala lgbt-prava.ba, sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da ova web platforma mijenja svoje ime u lgbt.ba, te postaje BH LGBT info portal, virtuelni prostor namijenjen javnosti i LGBT zajednici. Uz još veću želju da doprinesemo profesionalnom i etičkom, kao i što češćem izvještavanju o LGBT osobama, te da potaknemo razmjenu informacija i poboljšamo komunikaciju sa javnošću, predstavit ćemo portal sa potpuno novim dizajnom, prepoznatljivom domenom i još kvalitetnijim sadržajima.

 

Redizajn i unapređenje portala je finansirala Europska unija kroz Europski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) za 2013. godinu, u okviru projekta ”Jačanje prava lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih i trans osoba u BiH u skladu s EU standardima”.

 

Novi portal počinje s djelovanjem u ponedjeljak, 12. maja, u susret 17. maju, Međunarodnom danu borbe protiv homofobije i transfobije. U narednom periodu potrudit ćemo se da nastavimo objektivno informisati javnost o životu LGBT osoba u BiH putem intervjua, članaka, reportaža i drugih novinarskih i multimedijalnih sadržaja, ali ćemo se posvetiti i izvještavanju o LGBT kulturi, javnim politikama i pravima, kao i temama koje propituju heteronormativnost društva.

 

Portal funkcionira na volonterskoj osnovi, te ga čini posvećen tim novinara_ki i aktivista_kinja koji predano prate i uključeni su u dešavanja vezana za LGBT osobe na društvenom, političkom, aktivističkom, kulturnom i drugom planu, ne samo u BiH, nego i u regiji. LGBT.ba će također biti mjesto gdje će se svi moći informirati o kulturnim dešavanjima sa LGBT predznakom u BiH i u regiji.

 

Pozivamo sve da redovno prate sadržaje portala te da nam se jave ukoliko se žele uključiti u njegovo djelovanje!

 

Na društvenim mrežama: 

https://twitter.com/LGBTba

https://www.facebook.com/lgbt.ba

 

LGBT.BA

Kontakt: [email protected]

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close