Počinje 9. memorijalni turnir ”Mirza Delibašić”: Čovjek koji je zaslužio da mu se oda počast

Deveti memorijalni košarkaški turnir ”Mirza Delibašić” bit će odigran danas i sutra u Skenderiji. Na turniru će, osim organizatora KK Bosna, učestvovati i ekipe Cibone, Igokee i austrijskog Gmundena.

“Živimo u takvom vremenu kada se malo pažnje posvećuje uspješnim i značajnim ljudima. Mirza je ostavio dubok trag kao sportista, ali i čovjek, kako u BiH, tako i u svijetu, te je puno dao za bh, ali i svjetsku košarku. Ovaj turnir, koji se organizuje u znak sjećanja na njega, tradicionalno ima podršku određenih institucija, dok drugi čak ne nalaze za shodno ni da nam odgovore na upit da li će doći kao posjetioci, a kamoli da podrže turnir”, rekao je direktor kluba Admir Bukva.

On je istakao kako je danas u 12 sati planirana posjeta delegacija timova učesnika groblju Bare i polaganje cvijeća na grob Mirze Delibašića, a u ime porodice Delibašić novinarima se obratio Kinđetov sin Danko:

”Drago mi je da će na turniru igrati zvučne ekipe, nadam se da će što više ljudi doći i uživati u dobroj košarci, te iskoristiti priliku da se prisjete mog oca. Ipak je riječ o najtrofejnijem košarkašu u Evropi svih vremena i najboljem sportisti BiH svih vremena.”

Prvi polufinalni susret odigrat će Cibona i Igokea od 16.30 sati, nakon čega će, uoči drugog polufinalnog susreta, između Bosne i Gmundena, koji počinje u 19 sati, turnir svečano otvoriti ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić. U subotu su na rasporedu utakmica za treće mjesto, koja počinje u 17 sati, te finalna utakmica od 19.30, koju će direktno prenositi TVSA.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close