LifestyleModa i ljepota

Počinje 36-ta sezona NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Počinje 36-ta sezona NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na dvije nove lokacije: Porsche Sarajevo salon Audi i Zemaljski muzej. U periodu od 02.04.-05.04.2016 godine će se ekskluzivno predstaviti najupornija elita BH modnog dizajna.

 

Novu kampanju naziva “Inovacija” je osmislio Marko Feher, sa prekrasnom Ines Jovanović kao zaštitnim licem.

 

Sam pojam inovacija dosta je širok, ali kada je moda u pitanju inovacija je ključan pojam. Sve vrsne i vodeće dizajnere u svijetu mode inovacija čini posebnima. Ove godine na našem 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, ljubitelji mode imati će priliku da pogledaju novosti iz svijeta BH mode. Za četiri dana, predstaviti će se etablirani BH modni dizajneri,  inozemni modni dizajneri iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, najpoznatiji svjetski brendovi XYZ Premium Fashion Storea, najpoznatiji brend obuće vrhunske kvalitete Deichmann i dr… kao i mladi neafirmirani dizajneri na platformi “Perwoll New Generation” koji će se boriti za nagradu od 1000 EURA.

Kao zvijezda i zaštitno lice kampanje odabrana je Ines Jovanović, World Top Model Bosne i Hercegovine koja se, na svjetskom izboru World Top Model 2015. održanom 5. decembra u hotelu Sheraton Parco de Medici u Rimu, kao predstavnica BiH u konkurenciji 40-ak natjecateljica drugih zemalja plasirala u Top 10. Za fotografije kampanje bio je zadužen poznati modni fotograf Saša Savičić, a make up potpisuje Žana Vučković.

Ekskluzivno predstavljanje 02.04. i 03.04. u Porsche Sarajevo salon Audi

NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, najdugovječnije sarajevsko modno događanje, ima novog partnera – Porsche Sarajevo. Tako će prvi i drugi dan 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo,  02.04. i 03.04.2016 godine, publika u Porsche Sarajevo salon Audi, osim u proljetno/ljetnoj kolekciji renomiranih domaćih i inozemnih modnih dizajnera, uživati i u prezentaciji novog automobila Audi A4 koji je svoju bosanskohercegovačku premijeru imao u decembru prošle godine.

Porsche Sarajevo salon Audi će biti idealno mjesto za prezentaciju kolekcija kroz   jedinstvenu kombinaciju muzike, umjetnosti i mode koje kombiniraju tri usko povezane modne vizije (avangardni look, business look i visoku modu) i stvaraju jedinstveni modni koncept.

Svoja vrata za  modna dešavanja na dane 04.04. i 05.04. će otvoriti Zemaljski muzej

“Zemaljski muzej BiH jedna je od sedam institucija kulture od državnog značaja. Odlučili smo se da 36 NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO obilježimo ovdje, među eksponatima iz srednjeg vijeka, kako bismo podržali Zemaljski muzej i institucije kulture. Svi posjetioci sedice mode, na ovom jedinstvenom mjestu, najznačajnijem i najvećem muzejskom zdanju u BiH kao što je Zemaljski Muzej, moći će prošetati kroz prošlost naše zemlje od najstarijih vremena, pa do etnoloških zbirki čiji enterijer pruža atmosferu bosanskohercegovačke tradicionalne gradske kuće u osmanskom periodu. Želja nam je podići svijest među turistima i ukazati na značaj baštine jedne zemlje koji ima Zemaljski muzej BiH ” – objasnila je Stela Zubak Jovanović, direktorica NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Za NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, u organizaciji Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH, te izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt, uvijek se traži karta više, stoga zaokružite ovaj datum 02.04.-05.04. na kalendaru…..

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close