Počela malonogometna “Liga 10″ za učenike osnovnih škola

I nakon slabog prvog poluvremena, uz savjete iskusnog stratega Lepića, ‘Ratnici’ su se probudili, ali je već bilo kasno. Tri boda, ipak, u sehari, odnose hekleri iz NK „Bosna“ Visoko, koji su ovu uspješnu sedmicu zaokružili zasluženom pobjedom rezultatom 7:3.
„Dobar je osjećaj dati tri gola. Pobijedili smo što je najvažnije, igrali smo dobro. Poručujem drugarima da nastave igrati ovako, da se pazimo i čuvamo, dobro igramo, a najbolji neka pobijedi“, riječi su Amira Ališanovića, trostrukog strijelca iz redova ‘Žute flotile’. Druga utakmica prvog kola ponudila je pregršt zanimljivosti i preokreta. Golobradi momci iz Osnovne škole „Đulistan“ odigrali su katastrofalno prvo poluvrijeme. ‘Majstori’ sa Buka, iz Osnovne škole „Alija Nametak“, su ih naprosto zbrisali sa terena i, nakon tri gola prednosti, činilo se da je priča ispričana. No, motivisani i bodreni, kvalitetno vođeni vrsnim stručnjakom Kenanom Stroilom, ‘Doktori’ su u drugom poluvremenu izvršili disekciju protivnika. U moru prekrasnih poteza i fantastičnih fudbalskih izvedbi, pred oba gola, i najprobirljiviji fudbalski sladokusci mogli su uživati. Na koncu je završilo 4:3 za ‘Doktore’ iz Osnovne škole „Đulistan“, a naredne utakmice ovih ekipa ne preporučuju se hroničnim bolesnicima. Igrači iz Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ i ŠF „Vi-sport“ odsvirali su jednu od najljepših fudbalskih simfonija. Napeto i žestoko do kraja, varničilo se u granicama dozvoljenog, ‘ginulo’ se za svaku loptu, živjelo se za svaki trenutak. Oba trenera su, na koncu, mogli biti zadovoljni neriješenim rezultatom, jer ovako je najbezbolnije ispalo – izbjegao se poraz. Ovo je još jedna predivna odgojno-obrazovina priča u kojoj su mladi u glavnim ulogama. Ovo je još jedna prilika da vidimo da mladi mogu mnogo kada im se pruži prilika, kada pokažemo da vjerujemo u njih.

Završeno je tako prvo kolo Malonogometne lige „Liga 10“, lige za čistu 10, a o utiscima najbolje govore riječi gospodina Avde Kurdije, kapetana ‘Žute flotile’:
„Zahvaljujem se ‘Perzijsko-bosanskom koledžu’ što smo dobili pozivnicu za učešće u ovako predivno organizovanoj i kvalitetnoj ligi. Dat ćemo sve od sebe da naš doprinos ovoj predivnoj sportskoj priči ‘Perzijsko-bosanskog koledža’ i afirmaciji fudbala bude što veći, jer zbog toga smo tu. Što se tiče današnje utakmice, obilovala je dobrim potezima i brojnim prilikama, ali eto – na kraju smo mi, za nijansu, bili bolji i ostvarili pobjedu“.Sve čestitke „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ na prekrasnoj organizaciji „Lige 10“ i samo naprijed – jer, uspjeh je u kvalitetnom i predanom radu sa mladima, a najveća nagrada je njihov iskren osmijeh i istinska sreća…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close