Počela javna kampanja «Sjećanje na drugačiji način- VRATIMO DUG LJILJANIMA»

Javna kampanja «Sjećanje na drugačiji način- VRATIMO DUG LJILJANIMA», počela je danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, kada se obilježava Dan šehida.

Realizatori ove kampanje su načelnica Općine Visoko mr.sci.Amra Babić, Udruženje porodica šehida i poginulih boraca «Visoko 92» i Udruženje «Mladi volonteri» Visoko, a cilj joj je da potakne privredne subjekte na području općine Visoko na aktivnosti ekonomskog osnaživanja porodica šehida i poginulih boraca kroz mjere povećanja zaposlenosti djece šehida.

Ideja o ovakvoj vrsti aktivnosti javila se radi velikog broja djece šehida koja se nalaze na evidencji Zavoda za zapošljavanje, jer od ukupno 424 registrovana djeteta šehida i poginulih boraca na na području općine Visoko, 100 je na školovanju, 100 aktivno traži zaposlenje, a ostali su ili zaposleni ili neaktivni u traženju posla.

Zato i jeste cilj ove kampanje da se privredni subjekti i građani općine Visoko podsjete na nemjerljivu žrtvu visočkih šehida, te da bi se kroz zapošljavanje njihove djece na simboličan način «VRATIO DUG» njihovim očevima.

«Sjećanje na drugačiji način- VRATIMO DUG LJILJANIMA» provodit će se dva mjeseca i četrnaest dana, od Ramazanskog bajrama do Kurban bajrama, a u navedenom periodu predviđene su brojne aktivnosti da bi se animirao što veći broj učesnika.

Poziv je ovo svim zainteresiranim privrednim subjektima da daju svoj doprinos u realizaciji ovog projekta kako bi se postigli što bolji rezultati, te na taj način dokazalo da Visoko nije zaboravilo svoje najbolje sinove, koji su najvrijednije što su imali- svoje živote, utkali u izgradnju temelja Bosne i Hercegovine. VRATIMO DUG!

 

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close