-TopSLIDENogometSport

Petev: Nećemo tražiti alibi, krivi smo svi, a ja prvi

Press konferencija nakon poraza od Finske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Finske sa 3:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevima je danas trebala pobjeda ili čak jedan bod kako bismo se u posljednjem kolu borili za baraž, ali na kraju smo nakon veoma loše predstave na Bilinom polju poraženi od Finske.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio selektor naše selekcije Ivaylo Petev.

“Prvo se izvinjavam navijačima koji su bili na stadionu. Dali smo im veliku nadu, ali smo odigrali veoma lošu utakmicu i ne mogu sada reći kojije razlog jer ga moram naći. Previše grešaka i ne možeš na taj način da primaš golove, a pogotovo jer smo s igračem više primili dva gola. Nisam očekivao ovakav poraz, ali moram vidjeti šta je razlog što smo tako loše odigrali”, rekao je Petev na početku.

Bili smo bolji u prvih 15 minuta, šta se nakon toga promijenilo u našoj i njihovoj igri?

“Slažem se, na početku smo imali dominaciju i dvije dobre šanse. Pogriješili kod tog penala i možda nas je to poljuljalo. Primimo gol gdje je osam igrača iza lopte, a dvojica prođu pored i daju nam gol, to mi je neshvatljivo. Puno nas je to poljuljalo i u nekom momentu smo izgorili u prevelikoj želji. Nećemo tražiti alibi, krivi smo svi, a ja prvi”.

Da li su igrači podlegli pritisku?

“Imamo dosta igrača koji su igrali velike utakmice u karijeri. Žao mi je što smo se toliko trudili i otišlo je sve u jednoj utakmici. Džeko? Da je bio spreman bio bi 100% u prvih 11”.

Sporne situacije?

“Prošle mečeve smo sjajno igrali i ovolika razlika u našoj igri u odnosu na te utakmice me najviše pogađa. Ne znam da li smo previše izgorili od te želje, ali sam razočaran svime”.

Komentar na izmjenu Pjanića?

“Imao je povredu i imao je poremećen ritam. Vidio sam da je fizički pao i zato sam ga promijenio i to je jedini razlog”.

Ukrajina je za  nas revijalna utakmica, rezime na kvalifikacije?

“Danas smo izgubili i cilj nije ispunjen. Trebali smo pobijediti danas i naravno da nisam zadovoljan. Idemo dalje, nećemo se sada ubiti i moramo nastaviti i vidjeti zašto je došlo do ovoga kako se ponovo ne bi ponovilo”.

Da li vas je neko posebno razočarao danas?

“Nisam ljut ni na jednog igrača. Nisam takav. Meni je bitno da saznam zbog čega smo ovako loše igrali. To mi je glavno što moram da uradim”.

Da li je Kolašinac ozbiljnije povrijeđen?

“Mislim da neće igrati u utorak”, zaključio je Petev.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close