BiHPrivreda

Pet ključnih trendova za maloprodaju hrane u 2018. godini

Pet ključnih trendova postavljaju se pred trgovce i dobavljače hrane u narednoj godini. 
Prema izvještaju iz Mintela, potrošači će sve više očekivati ​​da vide transparentnost i sljedivost za sve proizvode. Zdravlje i wellness postaju prioritet za mnoge potrošače, a to uključuje odabir hrane i pića koji se bave percipiranim prehrambenim, tjelesnim i emocionalnim potrebama, izvještava Indikator.ba.
– U 2018.godini Mintel predviđa mogućnosti za proizvođače i maloprodajne tvrtke da pomognu potrošačima da vrate povjerenje u hranu i piće te olakšaju stres kroz uravnoteženu prehranu, kao i doživljaj nezaboravnih jela i pića”, izjavio je Jenny Zegler, globalni analitičar za hrane i pića u Mintelu.
“Tu je i uzbudljivo novo izdanje poglavlja u kojem će tehnologija pomagati brandovima i maloprodajnim tvrtkama da više personaliziraju veze s kupcima, dok poduzetničke tvrtke koriste naučni inženjering kako bi stvorile uzbudljivu novu generaciju održivih hrane i pića”.

Ostali važni trendovi za koje se predviđa da će igrati ulogu na tržištima hrane i pića širom svijeta uključuju:

Puno razotkrivanje

Rasprostranjeno nepovjerenje stavlja pritisak na proizvođače da dobiju temeljita i iskrena otkrića o tome kako, gdje, kada i ko uzgaja, bere, proizvodi i / ili prodaje.
Potreba za sigurnosti i pouzdanosti hrane i pića dovela je do povećane upotrebe prirodnih, kao i etičkih i ekoloških zahtjeva u globalnom lancu hrane i pića. Dodatno specifičniji detalji o proizvodu i sljedeći val čistih etiketa izazvat će proizvođače i trgovce kako bi demokratizirali transparentnost i sljedivost tako da proizvodi budu dostupni svim potrošačima bez obzira na prihod domaćinstva.

Praksa samoispunjavanja

Strahoviti ritam savremenog života, konstantna povezanost, sveprisutno nepovjerenje i sporni tonovi u politici i medijima izazvali su mnoge potrošače da traže načine da pobjegnu od negativnosti u životu. Mnogi ljudi koji se osjećaju preplavljenim usredotočuju se na “samo-brigu”, ili određuju vrijeme i napore usmjerene na sebe.
Gledajući unaprijed, pojedinačne definicije vlastite skrbi i ravnoteže pojačat će potrebu za raznim formatima, formulacijama i veličinama hrane i pića koja predstavljaju potrošače s pozitivnim rješenjima – i tretira ih – da mogu biti uključeni u njihove prilagođene i fleksibilne definicije zdravlja i wellnessa. Ćak štaviše, više potrošača će tražiti sastojke, proizvode i kombinacije hrane i pića koji pružaju prehranu, fizičke ili emocionalne prednosti koje unapređuju njihove prioritete za “samobrrigu”.

Novi osjećaji

U 2018., zvuk, osjećaj i zadovoljstvo koje teksture pružaju, bit će važniji za tvrtke i potrošače hrane i pića. Tekstura je sljedeći aspekt formulacije koji se može iskoristiti kako bi potrošačima omogućio interaktivno iskustvo. Potraga za iskustvima omogućit će multisensorne hrane i pića koje koriste neočekivane teksture kako bi korisnicima, pogotovo mladim i mlađim odraslim osobama iGeneracije, pružile konkretne veze sa stvarnim svijetom, kao i trenutke vrijedne dijeljenja bilo lično ili na mreži.

Preferencijalni tretman

Budući da tehnologija pomaže pri kupnji sa što je moguće manje napora, raste era ciljanih promocija i proizvoda. Potaknuti potencijalom uštede vremena i novca, potrošači kroiste različite kanale i tehnologije pri kupovini hrane i pića, uključujući dostavu kući, usluge pretplate i automatsko nadopunjavanje.
Tvrtke i trgovci mogu iskoristiti tehnologiju za uspostavljanje novih nivoa učinkovitosti, poput prilagođenih preporuka, uparivanja različitih kategorija i dosjetljivih rješenja koja štede vrijeme, trud i energiju potrošača. Postoje mogućnosti za tvrtke da mame potrošače kreiranjem proizvoda, sugerirajući kombinacije roba i drugih opcija u potrošačkim kategorijama koje čine kupnju učinkovitijom i pristupačnijom kupcima.

 

Indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close