Općine BiHPolitika

Patria: Nakon izbacivanja Amre Babić, uslijedila čistka i u SDA Bužim

ŠTA SE DOGAĐA U STRANCI

Sve više nezavisnih kandidata: Nakon izbacivanja Amre Babić, uslijedila čistka i u SDA Bužim

Nakon što su iz članstva SDA isključili do sada najuspješniju načelnicu Visokog Amru Babić, jer se bez saglasnosti Centrale SDA prijavila kao nezavisni kandidat za ovu poziciju na oktobarskim izborima, te iz istog razloga iz evidencije brisali i Mirsada Alibegovića, Akifa Ohrana, Kemala Kardaša i Bajru Fejzića (prijavili se za nezavisnek kandidate za vijećnike), uslijedila je i čistka u SDA Bužim, piše novinska agencija Patria.

Iz članstva SDA, odlukom OO Bužim isključeni su Ramiz Kišmetović, Remzija Pajalić, Admir Begović, Amir Sijamhodžić, Emir Cinac, Arif Cinac, Samir Hajrudinović, Ibrahim Dizdarević, Bajro Handanović i Abid Duraković.

Kako je saopćeno iz SDA Bužim oni su se prijavili kao nezavisni kandidati za Općinsko vijeće Bužim na oktobarskim izborima, bez saglasnosti stranke.

Načelnicu Amru Babić njene kolege iz SDA su optužile za autokratiju, nezakonito prisvajanje ovlasti, nepotizam i neracionalno trošenje budžetskih sredstava. No, napadi na ovu uspješnu političarku i prvu pokrivenu općinsku načelnicu u Evropi počeli su još prije pola godine.

Tada se ona usprotivila određenim klanovima unutar SDA Visoko, koji su željeli da ona izvršava njihove naredbe, a koje su se kosile za zakonom. Podsjećanja radi, 2012. godine na lokalnim izborima Babić je odnijela uvjerljivu pobjedu u utrci za prvu načelnicu Općine Visoko.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close