Kultura življenjaLifestyle

Papa Franjo pozvao muslimanskog izvođača da nastupi na Božićnom koncertu u Vatikanu!

PRVI PUT U POVIJESTI: Papa Franjo pozvao muslimanskog izvođača da nastupi na Božićnom koncertu u Vatikanu!

Papa Franjo postao je prvi papa koji je pozvao muslimana u Vatikan da nastupi na godišnjem Božićnom koncertu Katoličke crkve

Hussain Al Jassmi je Ambasador dobre volje UN-a i Ambasador kreativnosti i Ambasador za aračku kulturu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Uvijek sam bio zadovoljan doprinosom dobrotvornom radu kako bi stvorio okruženje za dostojanstven život, poštovanje, jednakost i mir, vrijednosti koje smo razvili i naslijedili od pokojnog Shaikh Zayeda” – rekao je Al Jassmi u najavi.

U suradnji sa talijanskom pop i soul pjevačicom Alessandrom Amorosom, američkom pop zvijezdicom Anastaciom, portugalskim glazbenikom Jose Felicianom i američkom jazz legendom Dee Dee Bridgewaterom, održat će se koncert u Vatikanu, u subotu 15. prosinca, u pratnji Grand Orchestra pod vodstvom Maestra Renato Serioa.

 

 

Zarada od koncertnih ulaznica će ići u dobrotvorne i humanitarne svrhe koja će pomoći izbjeglicama iz Kurdistanske prijestolnice Erbil u Iraku i onima koji traže utočište u Ugandi kroz humanitarnu zakladu Scholas Occurrentes, koju je utemeljio papa Franjo.
 

View image on Twitter
View image on Twitter

بالتسامح والتعايش السلمي في العالم نعزّز رؤية #زايد قيادة وشعب،
ومنهاجي السعي في تطبيقها للتقارب بين الأديان والشعوب ويشرّفني تلبية دعوة الفاتيكان بالمشاركةكأوّل فنان عربي في حفل “عيد الميلاد” السنوي الخيري والذي يعود ريعه للاجئين في “أربيل” بالعراق و”أوغندا” #ConcertoDiNatale

177 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy


 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close