Papa Franjo ‘odbrusio’ izraelskom premijeru

JERUSALEM – Isus nije govorio hebrejskim, već isključivo aramejskim jezikom, visokim je tonom odbrusio papa Franjo izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu na sastanku u Jeruzalemu nakon što je Netanyahu rekao Papi kako je Isus Krist bio blizak Židovima i govorio je hebrejskim jezikom.

To je bila jedna od mnoštva prepirki između pape Franje i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua koji nije Papi mogao oprostiti što se zaustavio pokraj sigurnosnog zida koji su izgradili Izraelci na Zapadnoj obali te molio.

Druga prepirka dogodila se, prema pisanju arapskih i izraelskih medija, kada je Sveti Otac neplanirano zastao po vlastitoj želji pokraj spomenika za žrtve terorizma koji se nalazi u blizini.

– Palestinci su teroristi i krvoločni! Za razliku od njih koji svoju djecu uče ubijanju, mi svoju učimo da budu miroljubivi. I to je bio jedan od razloga podizanja zaštitnog zida pokraj kojeg ste zastali i molili –  naglasio je Netanyahu papi Franji koji mu je odmah odgovorio: – I vi otimate zemlju Palestincima i gradite židovska naselja… To nije miroljubiva politika.

(Večernji.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close