Papa Franjo: Humanošću se borimo protiv tame neobuzdane sebičnosti

Papa se osvrnuo na 70 godina dugu historiju Ujedinjenih nacija te je istaknuo kako je organizirana zajednica država postigla mnoga važna dostignuća u vremenima sve bržih promjena.

Papa Franjo obratio se u petak svjetskim čelnicima u Ujedinjenim nacijama. U svom govoru, on se osvrnuo na niz nepravda i proturječja, kao i na nebrojene krize koje potresaju svijet. Fokus govora bio je na ratu u Siriji, klimatskim promjenama i izbjegličkom egzodusu.

Papa se osvrnuo na 70 godina dugu historiju Ujedinjenih nacija te je istaknuo kako je organizirana zajednica država postigla mnoga važna dostignuća u vremenima sve bržih promjena. Kao osobito važno spomenuo je razvoj međunarodnog prava, jačanje ljudskih prava i humanitarnog prava, okončavanje brojnih sukoba, mirovne misije i niz drugih.

– Sva ta postignuća su svjetlo u tami koje omogućuje da se borimo protiv tame haosa koju uzrokuju neobuzdane ambicije i kolektivna sebičnost. Naravno, postoji još mnogo problema koji se moraju riješiti – kazao je papa Franjo.

Papa je potom odao počast svima onima koji su kroz svoju službu radili na korist čovječanstva u zadnjih 70 godina, s naglaskom na one koji su dali svoje živote u ime mira i pomirenja među narodima.

Nadalje, on je kazao kako je bitno nastaviti težiti ka tome da sve zemlje budu uključene u proces donošenja odluka, prenosi Index.hr.

(Fena)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close