Kultura življenjaLifestyle

Pametni telefoni su opasni po mentalno zdravlje djece

Pametni telefoni su opasni po mentalno zdravlje djece, potvrđuje američka znanstvena studija

Maloljetnici koji više od sat vremena dnevno koriste razne elektronske naprave kao što su pametni telefoni, mogu pretrpjeti velike psihološke probleme, tvrde američki znanstvenici.

Američki znanstvenici su istražili utjecaj elektronskih naprava na mentalno zdravlje djece mlađe od 18 godina, navodi se u znanstvenoj objavljenoj u “Preventive Medicine Reports”.

Tijekom ove znanstvene studije, analizirani su rezultate na nacionalnoj razini gdje su roditelji zamoljeni da odgovore na nekoliko pitanja kako bi se procijenilo zdravlje njihove djece u 2016. godini. Roditelji su morali odgovoriti na pitanja o ponašanju svoje djece, njihovom emocionalnom stanju i vremenu provedenom ispred zaslona telefona.

Rezultati su pokazali da je jedan sat dnevno ispred zaslona telefona, dovoljan da bi se djetetu moglo pogoršati psihičko zdravlje. Konkretno, ove promjene se očituju padom znatiželje, samokontrole i emocionalne stabilnosti. Osim toga, ova djeca imaju više problema u komunikaciji s prijateljima.

Osim toga, tinejdžeri su u dobi od 14 do 17 godina, koji provode s telefonom više od sedam sati dnevno, više su osjetljivi na depresiju od svojih prijatelja koji koriste svoje telefone samo jedan sat.

Znanstvenici su također istaknuli da na tinejdžere više utječu štetni učinci elektronskih naprava nego na mlađu djecu.

Povezana vijest: Francuska izbacuje telefone iz škola

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close