-TopSLIDERukometSport

Palestinske rukometašice doživjele poraz za historiju, ali nisu uspjele srušiti svjetski rekord

Dale su samo jedan gol

Utakmica odigrana u četvrtak u okviru azijskog rukometnog prvenstva ostat će upamćena u historiji ovog sporta.

Japanske rukometašice slavile su protiv Palestine sa nevjerovatnih 56:1, što je definitivno jedan od najčudnijih rezultata u rukometnoj historiji.

Japanke su 19 puta sudjelovale na svjetskim prvenstvima, a od 2004. nisu samo jednom stajale na postolju na azijskim prvenstvima i bile su velike favoritkinje u duelu s Palestinkama, što je u konačnici prikazao i rezultat.

Palestinska reprezentacija je, pak, apsolutni početnik u ženskom rukometnom takmičenju. Palestinkama je to bila tek druga utakmica u povijesti azijskog prvenstva. Prvu su igrali dan ranije i izgubili sa 45:7 od Jordana.

Jedini pogodak za Palestinu u meču protiv Japana postignut je tek u 35. minuti nakon jednog udaarca s gotovo 11 metara. Do tada je Japan vodio 33:0, a na kraju je bilo 56:1.

Ovaj rezultat nije svjetski rekord, pa čak ni najuvjerljivija pobjeda Japanki, koje su 2014. pobijedile Maldive sa 79:0. Svjetski rekrod drže Farski otoci koji su sa 81:1 pobijedili Albaniju 2016. godine, ali tada je greškom albanski savez poslao pogrešne igračice.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close