BiHPolitika

“Pa nismo mi Srbi pa da protestujemo.”

SARAJEVSKI SDA STUDENTI ŠOKIRALI REGIJU – SPUS: MI NEĆEMO PROTESTOVAT, SAMO SRBI, NARKOMANI I BOLESNICI PROTESTUJU

Kako protesti u Srbiji iz dana u dan ne prestaju i postaju sve masovniji, u zemljama regije mnogi se pitaju gdje su njihova omladina i studenti, bar od ovih što su ostali i nisu pobjegli vani na rad ili studiranje preko Erasmusa.

Pritisak je na studentima, jer protesta u BiH, a i u Hrvatskoj nema. Povodom ovih priča oglasili su se i iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

“Čitamo po društvenim mrežama, pitaju se gdje su studenti, zašto nisu na ulici. Studenti nisu na ulicama jer uče, nisu narkomani, bolesnici, Srbi, pijandure i sve ono što nam je komunizam ostavio u zaostavštini”, rekli su iz SPUS-a

Dalje su naveli glavni razlog zašto oni neće pokrenuti proteste studenata.

“Pa nismo mi Srbi pa da protestujemo. Oni su svoju zemlju uništili i sad je pokušavaju popraviti. Ne mrzimo nikoga, ali ako oni protestuju, mi sad namjerno nećemo”, istakli su

Dodali su da neće dozvoliti da neke stranke zavedu studente Bosne i Hercegovine i otkrili ko to pokušava izazvati nemire.

“Komunjare, ljevičari, Amerika, Židovi, LGBT, PETA, ETA, ZETA, DELTA vođeni studentskim asocijacijama sa Filozofskog fakulteta, po navođenju Envera Kazaza, pokušavaju ponovo ostvariti plan Velike Srbije, ali pozivamo studente da ne nasjedaju na njihove podvale”, naveli su za kraj.

frontslobode.ba/karakter.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close