Ostali sportoviSport

Ovo je mlada Italijanka umjesto koje Lana Pudar “upada” u finale, očekivala se medalja od nje

Javnost u Bosni i Hercegovini s nestrpljenjem je dočekala jutrošnju vijest o tome da će se Lana Pudar ipak boriti za medalju na Evropskom prvenstvu, a otkriveno je da će nastupiti umjesto mlade Italijanke Giulije D'Innocenzo.

Lana Pudar jučer nije uspjela izboriti finale Evropskog prvenstva u malim bazenima u disciplini 100 metara delfin. Završila je na devetom mjestu ukupno, a osam takmičarki izborilo je finale. Mladoj bh. plivačici nedostajala je samo jedna stotinka pa je ostala prva ispod “crte”.

Međutim, jutros je mladu Mostarku oduševila vijest o tome da će ipak nastupiti u današnjem finalu i boriti se za novu medalju. Razlog je taj što su Lanin tim obavijestili o tome da je jedna takmičarka odustala.

Na prvu, nije bilo poznato o kome se radi. Međutim, sada su organizatori Evropskog prvenstva u Rumuniji saopćili ko će se takmičiti u današnjem finalu, a na listi nema mlade Italijanke Giulije D'Innocenzo.

Riječ je o 21-godišnjoj plivačici iz Rima koja nastupa u životnoj formi. “Tiho” je stigla na Evropsko prvenstvo, a onda oduševila svoju naciju takmičenjem u Rumuniji.

Jučer je u velikom stilu izborila finale Evropskog prvenstva, gdje bi se borila i za najveći uspjeh u karijeri. Međutim, tu ipak neće nastupiti. Još uvijek nije poznato zbog čega je mlada Italijanka odustala, ili je možda suspendovana, ali je jasno da se za medalju neće boriti danas.

Ako je vjerovati pisanju italijanskih medija, konkretno plivačkog magazina Swimm4Life, oni su od Giulije očekivali osvajanje medalje jer pliva u sjajnoj formi.

Tako će Lanine rivalke u današnjem finalu biti Angelina Kohler (Njemačka), Louise Hansson (Švedska), Anna Ntountounaki (Grčka), Ellen Walshe (Irska), Panna Ugrai (Mađarska), Laura Lahtinen (Finska) i Sara Junevik (Švedska).

Najmlađa takmičarka od svih nastupit će u osmoj stazi, a finalnu utrku koja počinje u 17:13 možete gledati u direktnom TV prijenosu na BHRT-u.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close