Ovih dana iznosim šokantne podatke o milionskim krađama vlasti u RS-u

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić tvrdi da će ovih dana biti saopćeni „šokantni podaci o umješanosti vrha vlasti u Republici Srpskoj u velike pronevjere novca“.

Nije precizirao o čemu se radi.

-Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milionskim krađama, utajama poreza i novca. Vidjet ćete o čemu se radi i zašto se ovako grčevito bore za vlast, ustvrdio je on u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Najavio je da će ovih dana organi te stranke i Saveza za promjene razmotriti ukupnu situaciju koja vodi ka sve dubljoj političkoj krizi u RS.

-Vidjet ćemo na koji način se tome odoprijeti, čak i pokušajima rušenja ustavnog poretka. Ovo što radi ovih dana Narodna skupština RS nije u skladu s ustavom i moramo da vidimo kako ćemo dalje u takvim uslovima, naveo je Bosić.

Nada se da će i Milorad Dodik i vlast u RS-u shvatiti da dalje zaoštravanje odnosa, te proizvođenje političkih turbulencija neće „dobro završiti ni po koga u RS“.

-Naš politički program je stabilizacija i RS i BiH, ali to nažalost nije i program SNSD-a, kaže Bosić i dodaje da ostaje da se vidi kako će se završiti sukob ta dva koncepta.

Kazao je da se ništa nije promijenilo kada je u pitanju sporazum SDA i DF-a s Savezom za promjene o učešću u vlasti na nivou BiH te da od njih niko nije tražio raskidanje tog sporazuma, nakon što je SDA potpisala saradnju s SBB-om.

Bosić je danas u Banjoj Luci učestvovao u radu konferencije „Uloga mladih u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine i regiona“.

(FENA)

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close